avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O firma care face plata salariului cash,fara a inmana ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O firma care face plata salariului cash,fara a inmana salariatului ...

O firma care face plata salariului cash,fara a inmana salariatului absolut nici-o dovada efectuarii platii,fara un fluturas de salariu,este legala?!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 14 Martie 2022
Fluturasul de salariu nu a fost si nu este reglementat legal. Prin urmare, angajatorul nu este obligat sa distribuie salariatilor fluturasi de salariu.

Plata salariului se dovedeste prin semnarea statelor de plata, precum si prin orice alte documente justificative care demonstreaza efectuarea platii catre salariatul indreptatit.
Da,dar muncitorii sunt platiti cu 30 roni pe ora,se incaseaza banii pe doua state diferite,iar pe cartea de munca este trecut salariul de 3000 roni. E legal?!!!
Nu este corecta folosirea a doua stare de plat. Sesizati ITM-ul, respectiv ANAF-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O firma face acorduri verbale cu muncitorii ptr plata orelor ... liviughita liviughita O firma face acorduri verbale cu muncitorii ptr plata orelor de munca de 30roni/ h. De ani de zile,firma respectiva,plateste aceste salarii de 6000- 7000 roni ... (vezi toată discuția)
Fluturasi de salariu ana maria popescu ana maria popescu Ce pedeapsa poate primi un director de scoala care refuza sa dea fluturasii de salariu sau sa arate statul de plata? (vezi toată discuția)
Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)