avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cum pot deveni reprezentantul legal al mamei ca sa ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cum pot deveni reprezentantul legal al mamei ca sa beneficieze de scutire de impozit?

Buna ziua,

Mama mea este persoana cu handicap grav si detine certificat in acest sens. Am inteles ca poate beneficia de scutire pentru plata impozitului pe locuita detinuta impreuna cu tatal meu in sector 6. Ei locuiesc intr-un alt apartament in sector 5, detinut de mine si sotul meu.
La Impozite si taxe mi-au spus ca poate beneficia doar daca domiciliaza in locuinta detinuta. In lege am citit ca poate sa beneficieze de scutire pentru "clădirea folosită ca domiciliu aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu
handicap grav sau accentuat şi a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a
reprezentanţilor legali, pe perioada în care au în îngrijire, supraveghere şi întreţinere
persoane cu handicap grav sau accentuat şi persoane încadrate în gradul I de invaliditate;"

Cum pot deveni reprezentantul legal al mamei ca sa beneficieze de scutire de impozit?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Scutiri taxe și impozite locale Bobocgabriel2018@yah Bobocgabriel2018@yah Este scutita o persoana încadrată in grad 1 de invaliditate de taxe și impozite locale (vezi toată discuția)
Impozit copil handicap oanaelenapopescu oanaelenapopescu Am un copil cu handicap grad 1 grav. Locuiesc in casa parintilor mei, iar copilul este luat in spatiu. Parintii mei, proprietarii casei in care locuieste ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pentru persoanele cu handicap damaris92 damaris92 Scutirea pentru persoanele cu handicap se aplica pentru terenul aferent cladirii de domiciliu doar pentru curte sau si pentru terenul de langa cladire(teren ... (vezi toată discuția)