avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Familia care are in ingrijire copil cu handicap ( ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Familia care are in ingrijire copil cu handicap ( asistent maternal) ...

Familia care are in ingrijire copil cu handicap ( asistent maternal) este scutita de impozit pe cladiri si taxa rovinieta ,conform legii 448/2006?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 11:10, 26 Mai 2023
Bună ziua,

Beneficiază de scutire la plata impozitului pe clădire dacă aceasta este folosită ca domiciliu de către persoana cu handicap grav sau accentuat și dacă se află în proprietatea sau coproprietatea sa ori a reprezentanților legali pe perioada în care au în îngrijire, supraveghere și întreținere persoane cu handicap grav sau accentuat și persoane încadrate în gradul I de invaliditate (art. 456 alin. (1) lit. t) Cod fiscal).

În privința scutirii de la plata rovinietei, pot benefica de această scutire asistenții personali ai persoanelor cu handicap, deținători de autoturisme (art. 28 alin. (1) din Legea nr. 448/2006).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit cladiri cu destinatie locuinta si auto pentru persoane cu handicap nicuteris nicuteris O persoana cu handicap accentuat, beneficiaza de scutire impozit pentru pentru locuinta si autoturim detinute in coproprietate in procent de 100% , conform ... (vezi toată discuția)
Impozit copil handicap oanaelenapopescu oanaelenapopescu Am un copil cu handicap grad 1 grav. Locuiesc in casa parintilor mei, iar copilul este luat in spatiu. Parintii mei, proprietarii casei in care locuieste ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap Atee Atee Buna ziua! Am un copil cu handicap grav, surdo-mutism si handicap psihic , si am inteles ca din acest an s-a adoptat legislativ o prevedere prin care se ... (vezi toată discuția)