Buna ziua , au trecut 5 luni de la terminarea procesului , si nu am primit nici acum hotararea judecatoareasca , si am nevoie de ea sau de o dovada ca am divortat , cum trebuie sa procedez in acest caz? Ma pot duce eu personal sa fac o cerere la tribunal ? I-am comunicat avocatului meu dar acesta nu imi mai raspunde la tel. Multumesc frumos
Bună ziua,
Dacă ați avut domiciliul procesual ales la avocatul care v-a asistat/reprezentat în procesul de divort, hotărârea (dacă a fost redactată), cel mai probabil, s-a comunicat la sediul avocatului.
Mergeți la instanță și întrebați la arhivă dacă a fost redactată hotărârea. Dacă hotărârea nu a fost redactată, trebuie formulată și înregistrată la dosar o cerere de urgentare a redactării.
Mergeți sau sunați la arhiva judecătoriei și întrebați dacă a fost redactată hotărârea. Dacă a fost redactată, întrebați unde a fost comunicată și la ce dată, precum și dacă a fost declarat apel. Până să puteți legaliza hotărârea (doar în cazul în care este definitivă), puteți obține un certificat de grefă din care să rezulte părțile, obiectul dosarului și hotărârea. taxa de timbru pentru obținerea unui certificat de grefă este de 1 leu/exemplar.
Hotarare divort
alina010
Procesul de divort s-a finalizat in noiembrie 2010 insa nici pana in acest moment nu am primit acasa hotararea respectiva. Nu s-a facut recurs, insa nu inteleg ... (vezi toată discuția)
Divort
lml
Buna seara,
am divortat de un cetatean strain si avocatul mi-a zis sa merg la el cu hotararea judecatoareasca pt a o legaliza, cand o primesc. Intrebarea este ... (vezi toată discuția)