Buna seara,
am divortat de un cetatean strain si avocatul mi-a zis sa merg la el cu hotararea judecatoareasca pt a o legaliza, cand o primesc. Intrebarea este daca pot sa o legalizez eu fara a mai merge la acest avocat?Logic , legalizarea se face la notar.
Va multumesc
nu se face la notar ci la instanta, iar de acest aspect va puteti ocupa dv. sau daca va este necunoascuta procedura, puteti desemna un avocat sa se ocupe de aceste lucruri pentru dv. :)
Nu, nu sunteti obligat.
Luati hotararea, faceti atatea copii cate exemplare definitive doriti, cumparati timbre judiciare de la posta pentru fiecare exemplar, faceti o cerere de legalizare, platiti o taxa de timbru judiciar de 2 lei pe exemplar la CEC sau posta.
Mergeti la dosar, cereti sa vedeti dovezile de copmunicare ale hotararii catre partea adversa. Calculati 32 de zile de la ultima data de comunicare (adica daca dv. vi s-a comunicat hotararea pe 6 si partii adverse pe 9, calculati de pe 9).
La data la care se implineste termenul asa cum l-ati calculat ca mai sus, mergeti cu actele la arhiva instantei si de-acolo va spun ei.
Sau... mergeti direct la registtratura/arhiva si gasiti afisat pe usi procedura.