avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor... la subiect, va rog :)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor... la subiect, va rog :)

Buna ziua,
pe data de 24 martie am avut infatisarea pentru divort, in Tg. Mures. Divort simplu, de comun acord, fara nimic de impartit si cu acordul fostului sot de pastrare a numelui sau de familie.. Dupa divort m-am mutat definitiv in Bucuresti. Acum as vrea sa imi fac cartea de identitae, la angajare... etc, peste tot mi se cere hotaraea de divort irevocabila si...
Mi s-a spus telefonic de la Judecatoria Mures ca aceasta se trimite acasa, in adresa de la dosar, adresa care nu mai este valabila.

Va rog mult:
1.cat mai clar, daca se poate, cum se obtine aceasta hotarare?
2.cam cat dureaza acest "proces" (eu trebuind sa ma deplasez la Tg. Mures pt asta)?
3.se pot face toate acestea de catre o alta persoana, prin procura?
4.un avocat ar putea sa se ocupe de asta, eu doar sa imi primesc hartia cat mai repede acasa?

Va multumesc mult de tot
Elena L.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:48, 18 Aprilie 2008
Hotararea de divort se va comunica la adresa pe care ati specificat-o in cererea de divort.
Hotararea se mai poate obtine si de la judecatorie. Faceti o cerere prin care solicitati eliberarea unei copii legalizate de pe aceasta hotarare.
Da, puteti apela la o alta persoana care sa se ocupe de acest lucru. Este, de preferat, ajutorul unui avocat in acest caz. el cunoaste mai bine aceste proceduri.
Nu are rost sa va deplasati la Tg-Mures pt. axceasta problema.
Contactati un avocat de acolo care in cateva zile va rezolva problema si va va trimite hotararea cu posta.
Da,puteti alege una din variantele expuse de colegii nostri.Daca credeti ca va putem ajuta noi, contactati-ne.
24 martie anul curent?
Sunati la arhiva instantei si incercati sa aflati daca s-a redactat hotararea (sunt sanse mari sa nu se fi redactat sau macar sa nu se fi comunicat).
Daca e asa, trimiteti o recomandata la dosar in care solicitati ca hotararea sa va fie comunicata la alta adresa, din Bucuresti sau din Tg. Mures.
Nu cred ca e nevoie de un avocat sa legalizeze o amarata dde hotarare.
Faceti o procura la notar si trimiteti-i-o unei persoane de incredere de acolo. Cu acea procura vi se va putea legaliza hotararea de acea persoana.
Puteti cere comunicarea hotararii chiar la adresa acelei persoane, ca sa nu mai umblati sa i-o trimiteti sau ea sa faca si copii sau sa bata la masina hotararea din dosar, dupa caz.
Bafta!
Completez: in procura sa scrie clar numarul dosarului si sentinta.
Nu de alta, dar azi am vazut la arhiva cum se chinuiau unii sa faca legalizare.
Nu reuseau pentru ca aveau procura generala.

Alte discuții în legătură

Cum se poate intra in posesia unei alte hotarari judecatoresti si cum poate fi aceasta legalizata? al3xn01 al3xn01 Buna ziua, as dori sa ma ajutati si pe mine cu o mica problema.Unchiul meu din TULCEA, a divortat sotia lui de el in ploiesti , a primit hotararea de divort. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , au trecut 5 luni de la terminarea procesului , si ... Ioan1123 Ioan1123 Buna ziua , au trecut 5 luni de la terminarea procesului , si nu am primit nici acum hotararea judecatoareasca , si am nevoie de ea sau de o dovada ca am ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera hotararea de divort de la tribunalul din cornetu-ilfov? safta ioana safta ioana In anul 2009 luna mai ,am terminat divortul cu fostul sot ,o luna mai tarziu am primit acasa hotararea de divort definitiva si irevocabila.In aceea hotarare ... (vezi toată discuția)