avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se poate intra in posesia unei alte hotarari ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se poate intra in posesia unei alte hotarari judecatoresti si cum poate fi aceasta legalizata?

Buna ziua, as dori sa ma ajutati si pe mine cu o mica problema.Unchiul meu din TULCEA, a divortat sotia lui de el in ploiesti , a primit hotararea de divort. hotararea a ramas definitiva ca nu sa facut apel . A primit aici la Tl hotaratea, dar ia expirat buletinul si vrea sa sil faca si ii cere o legalizare a sentintei, dar problema e ca el nu o mai gaseste. Cum ar putea sa trimita de aici de la Tulcea la ploiesti tinand contul ca el e orb ?? Vreau sa-l ajut dar cum poate intra in posesia unei sentinte dar sa o si legalizeze. Prima sentinta nu era legalizata. Cum poate plati taxa de timbru in contul judecatoriei Ploiesti ?? si cum poate face cererea??cu cat trebuie timbrata? va multumesc
sa va faca procura la un notar ( i-o citeste notarul) prin care sa puteti sa mergeti la Ploiesti si sa solicitati o copie legalizata dupa sentinta ...faceti mai multe, sfatul meu. La Ploiesti o sa va lamuriti unde si ce taxe trebuie sa platiti.
va multumesc pentru raspuns ! dar de aici nu se poate plati taxa de timbru si cererea sa o trimit prin posta ??
si cu cat ar trebui timbrata??
Da, exista posibilitatea sa trimiteti cererea de legalizare prin posta la care sa atasati procura, taxa de timbru de 2 lei pentru legalizare, taxa de timbru de cate 1 leu pentru fiecare pagina, intrucat solicitati copie si timbru judiciar de 0.30 lei. Insa va trebui sa va prezentati in vederea ridicarii acesteia. Exista si varianta sa solicitati comunicarea acestei hotarari, insa instantele nu sunt obligate sa va comunice...cel mai bine ar fi luati legatura telefonic cu arhiva instantei pentru solutionarea acestei probleme

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort cu apostila de la haga blonda de la drept blonda de la drept buna ziua, Mama mi-a cerut sa ii trimit (in spania) hotararea ei de divort ,cu apostila de la Haga, as dori sa stiu cat ma costa si daca pot eu in calitate de ... (vezi toată discuția)
Legalizarea sentintei cmihaelagabriela cmihaelagabriela buna ziua, tatal meu e divortat de 2 ani la ploiesti, el locuind in Tulcea. cum poate sa obtina sentinta legalizata din dosarul de divort ce s-a pronuntat la ... (vezi toată discuția)
Legalizatea sentintei civile divort cmihaelagabriela cmihaelagabriela buna ziua, cum pot sa obtin legalizare sentintei civile de divort, eu locuid in tulcea, si sentinta s-a dat in Ploiesti in 2009, (vezi toată discuția)