avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Telemunca, perioada desfasurarii specificata doar in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Telemunca, perioada desfasurarii specificata doar in ROI

Buna ziua,
Pentru angajatii unei companii (firma de IT) s-au intocmit acte aditionale la inceputul pandemiei, astfel CIM-ul a fost modificat in CIM cu clauza de telemunca iar in actele aditionale a fost adaugat paragraful unde este specificata perioada activitatii conform Regulamentului Intern cu notificarea prealabilă din partea salariatului cu locaţia aferentă desfăşurării activităţii și specificarea intervalului / intervalelor de timp în care se desfăşoară activitatea
In regulamentul intern este mentionata perioada desfasurarii: pe toata perioada starii de alerta.
Dupa incetarea starii de alerta angajatorul doreste regimul de telemunca pe perioada nedeterminata.
Putem modifica doar ROI-ul unde sa se specifice asta sau trebuie intocmite si AA?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2022
andreea.nelega, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreea.nelega , utilizator 19:11, 23 Martie 2022
Acele acte adiționale nu mai sunt valabile, acum contractele de muncă sunt ca înainte de întocmirea AA - fără clauză de telemuncă. Trebuie să întocmiți unele noi. Modificările din ROI nu modifică și CIM-ul.
Raspunsul dvs. nu este corect.
In CIM/AA nu este specificat perioada starii de alerta doar ci face trimitere la ROI, acolo unde este specificat acest detaliu.
Conditiile din ROI modifica CIM-ul. Am discutat cu un consiler juridic si mi-a recomandat atata timp cat CIM/AA sunt intocmite cu acordul partilor si raportate in revisal cu clauza de telemunca, este in regula, nu trebuie refacute AA ci doar ROI trebuie modificat si salariatii anuntati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru adaugat in cim carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! CIM intocmite pana acum - faceau trimitere, in ceea ce priveste programul de lucru - la Regulamentul intern. Dupa intrarea in vigoare a OUG, ... (vezi toată discuția)
Starea de alerta - munca la domiciliu/telemunca AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Desi era propus ca pe perioada starii de alerta angajatorul sa poata dispune unilateral munca la domiciliu sau telemunca, se pare ca textul a ... (vezi toată discuția)
Modificare cim prin modificarea roi-ului Alsow Alsow Buna seara, Intampin urmatoarea problema: in CIM am specificat programul de lucru de L-Joi de la 8-17 si Vi de la 8-14.30. De curand s-a modificat ... (vezi toată discuția)