avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Starea de alerta - munca la domiciliu/telemunca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Starea de alerta - munca la domiciliu/telemunca

Buna ziua,

Desi era propus ca pe perioada starii de alerta angajatorul sa poata dispune unilateral munca la domiciliu sau telemunca, se pare ca textul a fost modificat in senat: angajatorul putand dispune aceste masuri numai cu consimtamantul salariatului.

In cazul in care se va lucra in continuare de acasa, pentru o perioada, singura varianta ar fi incheierea unuor AA cu clauza de Telemunca? Este legala incheierea acestor acte pentru o perioada determinata? (ex. incepand cu data de 15.05.2020 pana pe data de 14.06.2020, inclusiv - cu raportare in Revisal astazi)

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
AndradaCristu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 15 Mai 2020
Sau incheierea unui AA privind clauza de telemunca, cu urmatoarea mentiune:

"Salariatul confirmă că a luat cunoștință și va respecta întocmai prevederile prezentei Clauze privind activitatea de telemuncă, înțelegând totodată că Angajatorul își rezervă dreptul să decidă încetarea aplicabilității acestei Clauze, prin anunțarea în prealabil a Telesalariatului, în funcție de politica de personal a companiei.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
AndradaCristu, utilizator
Daca se incheie AA, atunci incetarea are loc tot prin AA si nu unilateral.
Multumesc. Este legal incheierea unui astfel de act pentru o perioada determinata? (ex. 2 luni)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si eu ma intreb cat este de corect sa facem asta. Pana acum nu am facut nicio modificare la contract pe perioada determinata (salariu, functie, locul muncii...)
Ce facem daca salariatul nu mai vrea sa revina (in cazul in care nu trecem perioada, ci doar data de la care incepe)? Ne rugam de el?
Ma gandesc... nu ar fi mai corect sa fac o decizie la care sa atasez o anexa cu acordul lor?
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
car-men, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nu prevede ca durata unui AA trebuie sa fie nedeterminata...insa , mai repede subscriu la parerea lui @ car-men , pentru emiterea unei decizii cu munca la domiciliu.

Alte discuții în legătură

Incetare suspendare cim in revisal Alis07 Alis07 Buna ziua.Salariatul X.are suspendat CIM somaj tehnic,in Revisal apare 01.05.2020-15.05.2020. In data de 15 .05.2020 se doreste sa inceapa activitatea.Va rog ... (vezi toată discuția)
Aa - clauza telemunca AndradaCristu AndradaCristu La incheierea unui CIM, poate fi incheiat un AA privind clauza de telemunca (pentru o perioada determinata de 1 luna, de la data angajarii)? Stiu ca legea ... (vezi toată discuția)
Act aditional telemunca la cim andad andad In situatia actuala, daca o firma de software opteaza pentru ca fiecare angajat sa lucreze de acasa, este necesar sa se incheie un act aditional de telemunca ... (vezi toată discuția)