avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AA - CLauza telemunca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AA - CLauza telemunca

La incheierea unui CIM, poate fi incheiat un AA privind clauza de telemunca (pentru o perioada determinata de 1 luna, de la data angajarii)?

Stiu ca legea prevede urmatoarele:

Art.3. (1) Activitatea de telemuncă se bazează pe acordul de voinţă al părţilor şi se prevede în mod expres în contractul individual de muncă odată cu încheierea acestuia pentru personalul nouangajat sau prin act adiţional la contractul individual de muncă existent.

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2020
AndradaCristu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 17 Noiembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, poate fi incheiat un astfel de act aditional. .... insa atentie la modificarile in REVISAL.
Buna ziua,

Referitor la clauza de telemunca, este in regula urmatoarea formulare cu privire la zilele/datele in care telesalariatul isi poate desfasura activitatea la locul de munca organizat de angajator, respectiv masurile pecare le ia angajatorul pentru ca telesalariatul sa nu fie izolat de colegi:

Telesalariatul are dreptul, cel puțin o zi pe lună, să fie prezent la sediul Angajatorului, putându-și desfășura activitatea în locația respectivă, pentru ca Telesalariatul să aibă posibilitatea să se întâlnească cu colegii, pentru evaluări și actualizări de regulamente și proceduri de lucru. Data și durata exactă va fi stabilită de comun acord împreună cu Angajatorul.
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2020
AndradaCristu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mi se pare destul de ok clauza.
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional telemunca la cim andad andad In situatia actuala, daca o firma de software opteaza pentru ca fiecare angajat sa lucreze de acasa, este necesar sa se incheie un act aditional de telemunca ... (vezi toată discuția)
Clauza de telemunca AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, La expirarea unor Acte adiționale cu clauza de telemunca, valabile de la ... pana la ..., pentru prelungirea clauzei, este corect daca se vor ... (vezi toată discuția)
Contract tele-munca inregistrat in romania pentru lucru de la domiciliu in strainatate CV_user CV_user Buna ziua, As dori sa stiu, in primul rand, daca este posibil un contract de munca de la domiciliu sau tele-munca in IT/informatica, iar angajatul sa ... (vezi toată discuția)