Buna ziua.Am si eu o nelamurire, in decembrie am infiintat un I.I si pe diverse site-uri am citit ca dupa iesirea certificatului in termen de 15 zile trebuie depus ceva la fisc.Este adevarat?Daca nu am fost ce mi se intampla?Nu mi-a zis nimeni nimic si nu aveam de unde sti.
Daca cumpar un produs cu T.V.A 19%, eu pot sa il vand mai departe cu TVA tot de 19% sau de 16%?
Dupa ce ati obtinut certificatul de inregistrare de la registrul comertului trebuie sa va prezentati la organul fiscal competent pentru a va intocmi dosarul fiscal. In functie de activitatea desfasurata si in functie de faptul ca eti sau angajati impozitarea se va face in sistem real sau pe norma de venit.
In cazul in care nu sunteti inregistrat in scopuri de TVA nu puteti deduce TVA la produsele cumparate si nu puteti colecta TVA la produsele vandute
Asta inseamna ca trebuie sa ma duc la finante.Daca mi-a iesit certificatul in decembrie si eu pana acum nu am fost cand ma voi duce acolo voi fi amendat sau ceva sau totul se va desfasura normal.Nu m-am dus pentru ca nu am stiut si nici contabilul nu mi-a zis nimic.
Tva
albulescu
Buna seara,daca o sc din Spania factureaza livrarea unor anumite materiale unei sc din Ro,in factura este prevazut tva,sc din Ro.poate cere deducerea sau ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala
mitrache_v
Buna ziua si La multi ani! Va rog frumos sa imi spuneti si mie care este articolul din codul fiscal unde spune ca facturile fiscale se emit in 3 exemplare (una ... (vezi toată discuția)
Deducere tva
florisp2009
Buna ziua,
Sunt persoana fizica inregistrata in scopuri de TVA din 01.03.2013-aplic tva la incasare
Principalele venituri sunt cele din silvicultura, care ... (vezi toată discuția)