avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, am și eu o situație. Valoarea punctelor ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, am și eu o situație. Valoarea punctelor de pensie ...

Bună ziua, am și eu o situație. Valoarea punctelor de pensie este de 1666 iar pensia , valoarea pensiei este de 1541. In urma acestor situații, mama mea a cerut o recalculare a pensiei de vârstă pentru că a ieșit anticipat și a fost penalizata cu 100 de Ron ,iar când a făcut vârstă nu i s-a dat 100 de lei la pensie așa cum ar fi trebuit când împlinea vârsta de pensionare. In ianuarie 2022, ea a primit ajutorul financiar de la stat în cuantum de 659 de lei, pentru că valoarea pensiei era de 1541 sub punctele trecute pe talonul de pensie. A cerut recalcularea pensiei corect conform punctelor de pe talon și acum ii cer cei 659 de lei ajutor de la stat. Cum putem contesta asta? Până la urmă, e neglijența celor de la Casa de Pensii.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2022
Sandra300, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:59, 22 Martie 2022
Nu aveti ce contesta.
Prin trecerea la limita de varsta, pensia pe luna Ianuarie 2022 a depasit 1600 lei.
De cand se pune in plata decizia de trecere la limita de varsta ?Este mentionat in decizie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt pensionar cu pensie anticipată cu penalizare ... victormac victormac Bună ziua, Sunt pensionar cu pensie anticipată cu penalizare iar în 29 decembrie 2022 se împlinesc condițiile de trecere la pensia pentru limită de ... (vezi toată discuția)
Poate creste punctajul pensiei fara documente suplimentare? riadna56 riadna56 Buna ziua am iesit la pensie anticipata partial la data de 01.06.2012 cu un punctaj de 1,84225.In luna ianuarie 2013 punctajul a crescut la 1,95279. La ... (vezi toată discuția)
Sume restante pensie doina-dobrescu doina-dobrescu In urma VRS-lui in luna ianuaria am primit trei decizii de pensie care trebuiau calculate incepand din : 1. 09.04.2015, 2. 01.12.2015, 3 .01.01.2018 In ... (vezi toată discuția)