avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! De cate ore ( zile) pe luna poate beneficia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! De cate ore ( zile) pe luna poate beneficia o angajata ...

Buna ziua! De cate ore ( zile) pe luna poate beneficia o angajata insarcinata in primul trimestru pentru a-si efectua vizite medicale fara a i se scadea din zilele de concediu de odihna?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:37, 22 Martie 2022
Art. 15 din OUG 96/2003
Angajatorii au obligația de a acorda salariatelor gravide dispensă pentru consultații prenatale în limita a maximum 16 ore pe lună, în condițiile prevăzute la art. 2 lit. f), în cazul în care investigațiile se pot efectua numai în timpul programului de lucru, fără diminuarea drepturilor salariale.
[ link extern ]
Zilele respective nu se scad din CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu in perioada sarcinii alina84mrc alina84mrc Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la concediile medicale in perioada sarcinii. Am inteles ca se pot lua cate 10 zile lunar de concediu medical.Ceea ce ... (vezi toată discuția)
Dispensa 8h adica o zi hr saguarotech hr saguarotech Buna ziua, conform OUG 96/2003 o salariata gravida poate beneficia de dispensa de maxim 16h/luna. Intrebare: salariata poate sa isi ia dispensa de 8h adica o ... (vezi toată discuția)
16 ore plătite pentru controale medicale Achim Ioana Achim Ioana Din cele 16 ore plătite pentru controale medicale la femeile însărcinate, câte ore îți poți lua într-o zi? De exemplu eu mi-am luat 6 într-o zi pentru ... (vezi toată discuția)