avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Casiera fura, dispare si proprietarii trebuie sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Casiera fura, dispare si proprietarii trebuie sa plateasca restantele furnizorului?

Am o problema cu care ma confrunt. Asociatia de locatari a fost acum doi ani de zile furata de casiera.
S-a dat in judecata si s-a castigat, respectivei i s-a dat inchisoare cu suspendare si obligatia de a plati dar s-a constatat ca e plecata in strainatate si ca nu are nici un bun.(deci datoria tot exista)
Termica da acum asociatia in judecata pentru recuperarea banilor furati in acea perioada.

Ce sa fac? Asociatia si-a indeplinit atributile si nu mi se pare normal ca locatarii care si-au platit la timp intretinerea sa fie obligati sa plateasca ce a furat altcineva plus penalizarile.

Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:30, 18 Ianuarie 2010
o varianta ar fi sa chemati in garantie casiera si, Temica sa se indestuleze din suma obtinuta de dv. anterior. ar fi o varianta care sa va ajute sa o descoperiti pe casiera si sa puneti in executare hotarirea obtinuta pentru a limita paguba creata de aceasta.
harloatha a scris:

Asociatia si-a indeplinit atributile.


Din nefericire, doar locatarii si-au facut datoria, platind cotele lunare de intretinere. Reprezentantii asociatiei insa nu si-au facut datoria pentru ca, asa cum spune art. 30, alin. f) Art. 30, Comitetul Executiv "supravegheaza desfasurarea tuturor activitatilor din cadrul asociatiei de proprietari, in mod special situatia incasarilor si platilor lunare".
Daca isi faceau datoria, casiera nu avea cum sa stranga atatia bani si sa o plece in strainatate.
Cum raul este deja consumat... ma tem ca singura varianta e ca locatarii sa mai plateasca inca o data acele sume, pentru ca, altfel riscati sa va fie sistat serviciul respectiv.
In plus, cred ca in astfel de situatii, destul de complexe, trebuie sa consultati un avocat: trebuie aflat unde e plecata si ce proprietati are in Romania (daca mai are, desi nu cred) sau in strainatate si in ce masura pot fi executate bunurile detinute intr-un alt stat.
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
Armenteros, utilizator
nu mi se pare deloc corect Dl "armenteros". Daca ea a reusit sa-i pacaleasca pe toti ce vina avem noi.

In judecata s-a dat verdictul si s-a spus clar ca vinovata este casiera ( a scris aiurea chitante cu date diferite etc) si nu reprezentatnii asociatiei.
Termica ce a facut in timpul acesta?? Nu a anuntat pe nimeni ca sunt restante mari le ei. Ei iau banii dau penalizari si atat??
Statul nu intervine?? NU e vina nimanui pentru ca un hot a fost mai destept ca toti.
Definitia spune totul.

FURÁ, -. A-și însuși pe ascuns sau cu forța un lucru care aparține altcuiva; a lua ceva fără nici un drept de la cineva, păgubindu-l; a hoți, a jefui, a prăda.

Statul bine ca poate sa taie penalitatile multor firme mari care nu-si platesc datoriile dar aici nu intervne.





Dumneavoastra aveti un necaz cat casa (blocul). Dar vinovati sunt si proprietarii care nu s-au implicat, nu s-au interesat de activitatea asociatiei si mai concret de situatia platilor, incasarilor, restantelor catre furnizori.
Sigur ca fiecare proprietar are motivele sale, oamenii sunt ocupati, nu se pricep, au incredere ca se ocupa celalti, etc.
Sa spunem totusi ca nu e nimeni vinovat in afara de casiera.
Dar furnizorul v-a livrat caldura. A cheltuit, a platit salarii la personal sau... Facturile eliberate de furnizor trebuesc achitate. Furnizorul nu si-a primit banii de la dv, de la asociatie. Furnizorul nu e vinovat cu nimic. Dv, proprietarii poate ati platit, dar la furnizor nu au ajuns banii.
Trebuie sa tratati cu furnizorul pentru a face o conventie sa esalonati datoria si sa o achitati in timp.
Instanta a decis asa pentru ca asociatia a dat-o in judecata. Daca cereati sa constate si vinovatia membrilor din comitet sa fiti sigur/a ca nu scapati basma curata.
Cu siguranta, nu va acuzau de furt, ci de neglijenta.
In plus, nu stiu cat de destept trebuie sa fi sa ceri casierului chitanta prin care a achitat o factura respectiva.
Apoi, din cate stiu eu, facturile vin in cutia postala a asociatiei, administratorul sau presedintele nu vedea ca sunt restante cand deschidea facturile? Admit ca s-a uitat asa, in diagonala, dar atunci cand calcula listele de intretinere nu a vazut ca sunt restante?
Sigur, uneori e greu sa recunosti ca ai si tu o parte de vina. Cu un control riguros acea casiera nu putea sa fuga decat cu banii de incasari din ziua respctiva. Nimic mai mult.
Eu va mai invit inca o data sa lecturati Art. 30 lit. f) din Legea 230/2007:
Comitetul Executiv "supravegheaza desfasurarea tuturor activitatilor din cadrul asociatiei de proprietari, in mod special situatia incasarilor si platilor lunare".
Daca verificati platile lunare nu se ajungea in situatia aceasta. Sigur, toti gresim, nimeni nu este perfect, insa trebuie sa admitem atunci cand gresim, iar pe viitor mai multa atentie.

Alte discuții în legătură

Datorii furnizor de agent termic cu sistarea furnizarii utilitatii s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am tot incercat sa gasesc un raspuns prin forum, si, desi sunt sigura ca subiectul nu este nici nou, nici unic, nu am gasit, asa ca o sa incerc sa ... (vezi toată discuția)
Este legal ca niste bani furati de o persoana sa se impute unei asociatii de proprietari? Santioneanu Santioneanu Se întampla in vara anului 2006 cand asociatia de proprietari a fost sesizata de neplata unor facturi la Radet si de disparitia documentelor din casierie, ... (vezi toată discuția)
Asociatie restanta qubeec44 qubeec44 Buna ziua! ce se poate face in calitate de proprietari de imobile avand in vedere urmatoarea situatie: -administratorul a decedat,am platit facturile catre ... (vezi toată discuția)