avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa procedez?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa procedez?

Buna seara.
Nu credeam ca o sa ajung vreodata intr-o asemnea postura dar uite ca viata nu e asa de roza chiar daca pare. Sunt casatorit de 9 ani si sotia tocmai a avut o relatie extraconjugala. A crezut ca va ramane insarcinata cu altcineva neconstientizand ca problema este la ea. Acum dupa ce a facut prostia parca a innebunit. Ma acuza ca am fost vinovat ca nu iam vazut suferinta(desi am facut impreuna tratament eu l-am sfarsit ea nu) ca vrea sa divorteze sa vada daca eu sunt in stare sa reiau viata cu ea de la zero.
Am locuit acesti 9 ani impreuna cu mama ei desi as fi dorit sa stam de capul nostru, am realizat si ceva:o garsoniera pe care o vindem pt a lichida o rata si un pamant. Problema intervine la acest pamant ca sotia ar dori sa-i donez partea mea mamei sale si daca as face acest lucru ea ar crede ca o iert ca sunt alaturi de ea, etc. Mentionez ca eu personal as dori sa-i las totul si aici ma refer si la bunurile dobandite pe parcursul casniciei dar as dori sa stiu daca se poate face un act fara sa stie ea prin care sa specific ca daca intr-adevar nu se va mai recasatori cu mine dupa ce ii donez pamantul mamei sale, divortam si ea isi va decide viitorul cu altcineva(trebuie sa pun in balanta si aceasta situatie) sa revin cu drepturi depline asupra acestuia. Cam incalcit pe scurt il donez daca nu revine vreau drepturi...Se poate? Stiu ca ar trebui sa o duc la un medic dar in acest moment nu pot face nimic plange, se prabuseste psihic iar mama ei ii tine isonul. Poveste complicata deoarece si viata ei a fost complicata neavand tata, avutie,multe suferinte...Ba azi ma iubeste ba maine ma uraste...parca traiesc o telenovela dar e reala cu multa suferinta

Cel mai recent răspuns: adi74 , utilizator 17:21, 16 Ianuarie 2010
adi74 a scris:

.... ca vrea sa divorteze sa vada daca eu sunt in stare sa reiau viata cu ea de la zero.
.... ca daca intr-adevar nu se va mai recasatori cu mine dupa ce ii donez pamantul mamei sale, divortam si ea isi va decide viitorul cu altcineva



Nu prea inteleg! Sunteti sau nu sunteti casatoriti? Si daca da atunci cum daca nu se va mai recasatori cu dvs, divortati si ea isi va decide viitorul cu altcineva?
Legal, daca ii donati sotiei puteti revoca donatia oricand, si dupa divort.
Daca ii donati soacrei nu mai puteti face aceasta revocare.
Deci, ca sa puteti reveni asupra deciziei trebuie sa ii donati sotiei.

Moral, daca imi permiteti, daca a gresit o data ce va face sa mai aveti incredere in ea? Mie mi se pare ca ea isi doreste mica agoniseala pt a-si reface viata cu altcineva, care ii solicita sa aibe un "cheag". Si credeti-ma, nici o persoana, chiar lipsita de situatie materiala sau afectiune in copilarie, nu poate evalua sentimentele in functie de cedarea unor drepturi materiale. Acum bineinteles ca decizia va apartine.
Succes!
suntem casatoriti de 9 ani...acum a calcat stramb si ea spune sa divortam( moralitate, demnitate) si apoi sa ne recasatorim...dar inainte de acestea vrea sa-i donez partea mea din pamant mamei sale...cica ar fi o dovada ca ii sunt alaturi....fac si acest lucru desi pare total aiurea numai ca vreau sa stiu ca in caz ca ea isi va alege un alt drum in viata eu pot sa revin asupra acelei donatii si sa-mi cer drepturile. Pur si simplu sa fac un act ceva fara ca ea sa stie.

adi74 a scris:

Legal, daca ii donati sotiei puteti revoca donatia oricand, si dupa divort.


Dar daca va dori sa-l vanda dupa ce divortam?
Daca il vinde nu aveti ce face.
Si pt ca am uitat sa raspund mai sus, nici un act nu se poate face fara ca sotia sa-l accepte, chiar si donatia trebuie semnata de ea.

De aceea v-am sugerat sa va mai ganditi.
Dvs faceti tot, ea nimic, ba din contra...

Alte discuții în legătură

Sotul meu a primit o donație a 2 locuri de veci aceste i-au ... iosubadelina iosubadelina Sotul meu a primit o donație a 2 locuri de veci aceste i-au fost donate deoarece era căsătorit cu mine si pentru faptele mele de caritate . La momentul ... (vezi toată discuția)
Donatia poate fi contestata? MihaelaR MihaelaR As dori sa stiu daca o donatie poate fi contestata? Problema e in felul urmator: tatal meu a decedat cu 12 ani in urma , iar mama mea s-a recasatorit acum ... (vezi toată discuția)
Bună seara! daca sunt căsătorită de 22de ani casă a fost ... Lucialucretia Lucialucretia Bună seara! Daca sunt căsătorită de 22de ani casă a fost făcută înainte de căsătorie și pământul de sub casă soțul îl are moștenire, eu am ... (vezi toată discuția)