Buna seara.
Nu credeam ca o sa ajung vreodata intr-o asemnea postura dar uite ca viata nu e asa de roza chiar daca pare. Sunt casatorit de 9 ani si sotia tocmai a avut o relatie extraconjugala. A crezut ca va ramane insarcinata cu altcineva neconstientizand ca problema este la ea. Acum dupa ce a facut prostia parca a innebunit. Ma acuza ca am fost vinovat ca nu iam vazut suferinta(desi am facut impreuna tratament eu l-am sfarsit ea nu) ca vrea sa divorteze sa vada daca eu sunt in stare sa reiau viata cu ea de la zero.
Am locuit acesti 9 ani impreuna cu mama ei desi as fi dorit sa stam de capul nostru, am realizat si ceva:o garsoniera pe care o vindem pt a lichida o rata si un pamant. Problema intervine la acest pamant ca sotia ar dori sa-i donez partea mea mamei sale si daca as face acest lucru ea ar crede ca o iert ca sunt alaturi de ea, etc. Mentionez ca eu personal as dori sa-i las totul si aici ma refer si la bunurile dobandite pe parcursul casniciei dar as dori sa stiu daca se poate face un act fara sa stie ea prin care sa specific ca daca intr-adevar nu se va mai recasatori cu mine dupa ce ii donez pamantul mamei sale, divortam si ea isi va decide viitorul cu altcineva(trebuie sa pun in balanta si aceasta situatie) sa revin cu drepturi depline asupra acestuia. Cam incalcit pe scurt il donez daca nu revine vreau drepturi...Se poate? Stiu ca ar trebui sa o duc la un medic dar in acest moment nu pot face nimic plange, se prabuseste psihic iar mama ei ii tine isonul. Poveste complicata deoarece si viata ei a fost complicata neavand tata, avutie,multe suferinte...Ba azi ma iubeste ba maine ma uraste...parca traiesc o telenovela dar e reala cu multa suferinta
O sa revin cu siguranta..pana la urma in viata asta haotica nimic nu e sigur..ca si legea...uneori e bine cand o aplici asupra unei cauze alteori o chestie de viata o rezolva...aici e punctul unde am sa atac..daca o fi sa ma insel nu-mi va pare rau..iau pamant din fata blocului si-mi plantez o floare:D Viata e frumoasa daca sti s-o traiesti si cu bune si cu rele...relatia noastra a avut un acel ceva ascuns care acum trebuie gasit si zgandarit...cuvantul divort il urasc din toata inima este o boala a romanilor in acest moment dar el exista...pana la urma cred ca o casnicie se poate salva daca lupti si nu te lasi infrant indiferent de cauze...dar trebuie sa sti terenul bine ca altfel groapa devine mai adanca!
Si eu cred ca ceva nu e in regula..mai ales cu donarea catre mama...oare sa nu stie ca donatia asta nu poate fi revocata?
clauza pe care o vreti dvs. nu are cum sa fie intr-un act, deoarec rezulta ca vreti o simulatie , iar sanctiunea e nulitatea ....
eu zic sa va mai ganditi, mai ales ca nu aveti copii...divortul este uneori cea mai buna solutie.
din cate stiu a vorbit cu un avocat pt ca ii era frica de ce avea..mostenire, apartament, bunuri in comun..apoi a venit cu "oferta de donare" desi sta in dilema oare nu-i mai bine sa-l vindem? mai nou trag eu...nu draga il donez poate ai sa-ti dai seama pana la urma ca pt mine nu esti o proprietate ci acel ceva de care are nevoie un om...oricum rana e prea adanca, trebuie rabdare pt refacere...sper s-o am desi imi vine sa fac acelasi lucru...e logic sa nu intelegeti prea multe pt ca nu am dat destule info despre viata noastra ...am sa risc tocmai pt ca mi-o doresc inapoi si cu bune si cu rele..merge bine nu merge asta-i viata...oricum pt mine acel pamant are valoare sentimentala si nu materiala...daca incep cu partajul nu fac altceva decat sa finalizez nicidecum sa mai sper...acum poate intelegeti...de cateva zile observ la ea o schimbare in bine zic eu pt ca nu mai e asa prapastioasa, vorbim mai calm, chiar mai facem si cumparaturi....cine a mai inventat si dragostea asta...