Buna seara.
Nu credeam ca o sa ajung vreodata intr-o asemnea postura dar uite ca viata nu e asa de roza chiar daca pare. Sunt casatorit de 9 ani si sotia tocmai a avut o relatie extraconjugala. A crezut ca va ramane insarcinata cu altcineva neconstientizand ca problema este la ea. Acum dupa ce a facut prostia parca a innebunit. Ma acuza ca am fost vinovat ca nu iam vazut suferinta(desi am facut impreuna tratament eu l-am sfarsit ea nu) ca vrea sa divorteze sa vada daca eu sunt in stare sa reiau viata cu ea de la zero.
Am locuit acesti 9 ani impreuna cu mama ei desi as fi dorit sa stam de capul nostru, am realizat si ceva:o garsoniera pe care o vindem pt a lichida o rata si un pamant. Problema intervine la acest pamant ca sotia ar dori sa-i donez partea mea mamei sale si daca as face acest lucru ea ar crede ca o iert ca sunt alaturi de ea, etc. Mentionez ca eu personal as dori sa-i las totul si aici ma refer si la bunurile dobandite pe parcursul casniciei dar as dori sa stiu daca se poate face un act fara sa stie ea prin care sa specific ca daca intr-adevar nu se va mai recasatori cu mine dupa ce ii donez pamantul mamei sale, divortam si ea isi va decide viitorul cu altcineva(trebuie sa pun in balanta si aceasta situatie) sa revin cu drepturi depline asupra acestuia. Cam incalcit pe scurt il donez daca nu revine vreau drepturi...Se poate? Stiu ca ar trebui sa o duc la un medic dar in acest moment nu pot face nimic plange, se prabuseste psihic iar mama ei ii tine isonul. Poveste complicata deoarece si viata ei a fost complicata neavand tata, avutie,multe suferinte...Ba azi ma iubeste ba maine ma uraste...parca traiesc o telenovela dar e reala cu multa suferinta
Parerea mea este sa stati linistit si sa nu faceti nimanui nici o donatie deoarece nu aveti nici o garantie ca fosta sotie dupa ce ii veti dona ei se va recasatori cu dvs. Aici pare o minciuna sfruntata cu recasatoritul din partea ei si subscriu la ceea ce a spus colega mea Adutescu mai sus.
Daca ii donati soacrei nu mai puteti intoarce donatia asa ca ele s-ar alege cu tot iar dvs doar cu faptul ca ati fost jucat pe degete de doua femei care mizeaza pe slabiciunile pe care le aveti.
Daca ii trebuie divort, lasa domnule femeia sa divorteze! Sa vedem chiar vrea sa va recasatoriti sau sa luati totul de la zero. Intre timp cred ca ar fi bine sa va vedeti de viata dumneavoastra si sa faceti ochii putin mai mari decat pana acum.
In ceea ce priveste bunurile dobandite in timpul casatoriei precum si a pamantului despre care faceti vorbire, cred ca stiti ca exista o vorba din batrani care spune "ce-i in mana , nu-i minciuna" , asa ca procedati ca atare.
Cam asta este parerea mea!
Va dau perfecta dreptate dar nu am vrut sa abuzez de acest spatiu pt a turna toata casnicia noastra(una mai mult decat normala pana acum)...fiecare om la un moment dat isi renega existenta, nu e multumit etc...o cunosc din cap paa-n picioare...intr-adevar pare ceva stupid, la prima vedere chiar alergatura ei dupa avutie...pt mine nu conteaza acest lucru... nu prea are curajul sa divorteze(vreo 5 ani de zile a fost setata pe acest cuvant cerandu-mi sa nu divortez de ea niciodata), iam dat ragaz sa se linisteasca...v-am spus ca pare o problema psihica si in acest caz trebuie sa fiu precaut...nu ma intereseaza avutia desi am facut-o cu destule greutati cautam un mod de ai da peste nas in caz ca si-a facut un plan diabolic...din cate o stiu daca as face acest pas s-ar simti mai eliberata, ar deveni mai linistita ceea ce ar da nastere la o comunicare avuta pana inainte de "ratacire"...
1) nu puteti spune ca ati 'cunoaste' pe cineva vreodata..
2) mi se pare o aiureala chestia cu divortul ca apoi sa se recasatoreasa cu dvs. asta nu-i aduce nici moralitate , nici demnitate
3) ca sunteti alaturi de ea, ii demonstrati prin insasi faptul ca nu dati divort de ea, ca ii acordati sprijin moral, ca ati trecut peste infidelitatea ei, ca o ajutati sa treaca prin crizele ei existentiale, nu donandu-i mamei ei parte din teren
Parerea mea sincera de cititor e ca ti se pregateste o mare teapa. Cere dovada prin aceasta donatie de iubire? Sa fim seriosi...Sfaturi juridice poti primi de la cei de specialitate dar am un feeling ca totul e fals, ca mizeaza pe slabiciunea ta si incearca sa profite. Gandeste-te foarte bine inainte sa iei o hotarare.
repet aveti dreptate e totul logic...dar in viata mai poti spune "ce-am avut si ce-am pierdut"...dilema mea va ramane daca s-ar fi intamplat invers cum ar fi procedat? toata viata mi-a placut sa risc si am avut numai de castigat...consider ca acum e un alt moment de acest gen...o sa va tin la curent daca a meritat sau am visat cai verzi pe pereti:) oricum mi-am demonstrat ca o pot lua oricand de la zero, avutia devine nula daca nu traiesti acele clipe pe care fiecare ni le dorim...va multumesc pt sfaturi, ati fost directi m-ati facut sa ma gandesc mai bine daca se merita..si m-am decis