avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna ziua, sper ca ma puteti ajuta cu un sfat. Fetita ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna ziua, sper ca ma puteti ajuta cu un sfat. Fetita mea de ...

Buna ziua, sper ca ma puteti ajuta cu un sfat. Fetita mea de 13 ani a fost data jos din autobuz de un controlor dupa ce a hotarat el ca biletul ei nu a fost compostat cum trebuie. Cand a urcat ea era foarte aglomerat asa ca a trebuit sa dea biletul altcuiva ca sa i l composteze si ea nu a mai verificat biletul.

Apoi...colegele ei au fost date jos de acelasi controlor cu o statie inainte de unde ar fi trebuie sa coboare pentru ca, a spus el, ar fi mers destul cu autobuzul si era oricum foarte aglomerat....asa ca le-a dat jos. Mi se pare strigator la cer. Are sens din punct de vedere juridic sa fac plangere penala si, daca da, ce incadrare ar avea? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: K_GY , utilizator 12:15, 27 Martie 2022
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți depune o plângere și fără încadrarea juridică, nu e treaba dvs. să o stabiliți, dar în opinia mea e doar nesimțire maximă, nu faptă penală și, dacă vă limitați la asta, s-ar putea să nu fie pedepsit deloc. Faceți și o reclamație cu detalii de traseu și oră la compania de transport local și rugați să vă comunice măsurile pe care le-au luat.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ar fi fost corect, controlorul trebuia să aplice o amendă (probabil, minim 500 lei). Incorect fiind, a crezut că poate încălca legea și a lăsat bietul copil să umble pe jos 300-400 m cât era distanța dintre stații. Groaznic!
Multumesc pentru raspuns, o zi frumoasa!
da...mai avem mult pana departe :) multumesc
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mie mi se pare totuși că e abuz în serviciu, art. 297 cod penal. Domnul controlor e angajatul unei companii municipale, deci în sens penal e asimilat funcționarului public.

K_GY a scris:

Buna ziua, sper ca ma puteti ajuta cu un sfat. Fetita mea de 13 ani a fost data jos din autobuz de un controlor dupa ce a hotarat el ca biletul ei nu a fost compostat cum trebuie. Cand a urcat ea era foarte aglomerat asa ca a trebuit sa dea biletul altcuiva ca sa i l composteze si ea nu a mai verificat biletul.

Apoi...colegele ei au fost date jos de acelasi controlor cu o statie inainte de unde ar fi trebuie sa coboare pentru ca, a spus el, ar fi mers destul cu autobuzul si era oricum foarte aglomerat....asa ca le-a dat jos. Mi se pare strigator la cer. Are sens din punct de vedere juridic sa fac plangere penala si, daca da, ce incadrare ar avea? Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Ratb linia 780 catre otopeni deepspirit deepspirit Buna ziua ! Numele meu este Daniel si as dori sa va cer un sfat daca se poate. Ieri in jurul orei 14 am luat traseul 780 catre otopeni. Am luat o cartela ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie nesemnat fara martori si abuziv Cerghizan Cerghizan Buna ziua, Am si eu o intrebare pentru a stii daca este corect sau nu.... Azi dimineata am venit in Cluj mi-am achizitionat bilet pentru autobuz apoi am ... (vezi toată discuția)
Am luat amenda in autobuz pe motiv ca mi-a expirat calatoria??? MihaelaSo MihaelaSo Buna ziua, am luat amenda in autobuz pe motiv ca cica mi-a expirat calatoria cu 7 minute si ca trebuia sa compostez inca o calatorie. Eu nu am stiut acest ... (vezi toată discuția)