avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calcul chirie ANL!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calcul chirie ANL!

Buna ziua!
Locuiesc de mai multi ani intr-un apartament ANL. Cu data de 1 noiembrie 2021 contractul de inchiriere o locuintei a expirat (valabilitate 1 an), asa ca la sfirsitul lunii octombire am facut demersurile legale pentru a prelungi contractul de inchiriere print- un act aditional la contract, demers pe care il fac in fiecare an inainte de expirarea acestuia. Entitatea care imi calculeaza chiria si unde o si achit nu mi-a recalculat chiria conform OUG nr.55/2021 si a normelor metodologice publicate in monitorul oficial la data de 1 noiembrie 2021 invocând art. II din acelasi OUG: "Contractele de închiriere încheiate înainte de data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se supun prevederilor legale în vigoare, la data încheierii lor, până la expirarea termenului de închiriere prevăzut în contract".
Intrebarea mea este daca au procedat corect, achitând în continuare chiria de anul trecut fără a aplica normele noi de calculare a chiriei spunindu-mi direct că nu ma incadrez deoarece am prelungit acest contract in data de 14 oct. 2021 (dată la care am depus actele) printr-un act aditional, prelungind valabilitatea de la 01.11.2021 la 01.11.2022.

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2022
vdas, utilizator

Alte discuții în legătură

Valabilitate act aditional madalinapet madalinapet Am un contract de inchiriere cu o institutie de stat pe 1 an, la care a fost intocmit si un act aditional de prelungire cu inca 1 an. Acest act aditional a ... (vezi toată discuția)
Interpretare act aditional la contract de inchiriere locuinta catalina.p catalina.p SE STIU URMATOARELE : *Actul aditional de prelungire a unui contract de inchiriere (declarat si el la sectia finaciara in 2007) s-a incheiat la data de ... (vezi toată discuția)
Chirie anl cu penalitati excalubur excalubur Buna ziua, In anul 2008 am incheiat un contract de inchiriere a unei locuinte tip ANL, pe o perioada de 5 ani. Incepand cu anul 2013 s-au incheiat, anual, ... (vezi toată discuția)