avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In calitate de cumparator promitent, am incheiat un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In calitate de cumparator promitent, am incheiat un antecontract ...

In calitate de cumparator promitent, am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare imobil prin care se stabileste ca termen de incheiere a contractului de vanzare-cumparare in forma autentica data de 31.03.2021 , continand si urmatoarea clauza : "...promitentul-cumparator va avea dreptul la daune - interese (daune-cominatorii) datorate de la data de 31.03.2021 pana la momentul semnarii contractului in forma autentica , de 150 euro/luna de intarziere ..." . Prin act additional, termenul de incheiere a contractului de vanzare cumparare a fost prelungit pana la data de 31.12.2021 : ".Noi partile contractante, am stabilit ca termen final de incheiere a contractului de vanzare-cumparare in forma autentica, cel mai tarziu la data de 31.12.2021 “ .... " In situatia in care termenul de incheiere a contractului de vanzare-cumparare in forma autentica nu se respecta, promitentul-cumparator va avea dreptul la daune - interese (daune-cominatorii) datorate de la data de 31.12.2021 pana la momentul semnarii contractului in forma autentica , de 150 euro/luna de intarziere ..." . Contractul nu a fost semnat nici in prezent . Cumparatorul-promitent a dorit sa prelungeasca termenul de incheiere a contractului de vanzare-cumparare pentru a-I da posibilitate vanzatorului-promitent sa isi rezolve problemele si sa isi indeplineasca obligatia de vanzare a imobilului, intrucat si-a mentinut intentia de cumparare, dar nu a dorit sa renunte la sanctionarea promitentului vanzator cu daunele-interese datorate pentru neindeplinirea obligatiei de incheiere a contractului de vanzare-cumparare in forma autentica, in suma de 150 euro/luna de intarziere , intrucat prin aceasta intarziere cumparatorul promitent a suferit mai multe prejudicii.
Care este perioada pentru care cumparatorul-promitent are dreptul sa solicite daune-interese ? Incepand cu 31.03.2021 conform prevederii initiale, sau incepand cu 31.12.2021, respectiv ultimul termen ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:54, 24 Martie 2022
De la 31 12
Multumesc pentru raspuns. Ma intreb daca exista vreo posibilitate legala de a formula in antecontractele de vanzare-cumparare o clauza care sa dea posibilitatea cumparatorului promitent sa perceapa daune-interese pentru neindeplinirea obligatiei de a face , respectiv de a semna contractul de vanzare in forma autentica la termenul asumat, chiar daca se prelungeste acest termen, pentru a face dovada mentinerii intentiei de cumparare a imobilului, de catre cumparatorul-promitent.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2022
io@navmar.eu, utilizator
s-a prelungit cu acceptul dvs, dvs trebua sa fi cerut plata pe lunile alea,adica sa fi acceptat schimbarea termenului sub conditia platii
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare antecontract de vanzare-cumparare cu plata integrala alexberi alexberi As vrea sa stiu daca poate fi atacat un Antecontract de Vanzare-Cumparare teren, cu plata integrala a pretului, in conditiile in care data limita specificata ... (vezi toată discuția)
Neindeplinirea conditiilor antecontract anamaria_ioan anamaria_ioan Buna ziua! Am incheiat un antecontract cu o firma pt constructii pt realizarea unui apartament intr-un complex rezidential. \"Art.6. Părţile se obligă să ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)