avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salut. Am 25 de ani. Sunt impreuna cu prietena mea dea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salut. Am 25 de ani. Sunt impreuna cu prietena mea dea cam 3 ...

Salut.

Am 25 de ani. Sunt impreuna cu prietena mea dea cam 3 ani. Timp de 2 ani si jumatate am facut actul sexual protejat. Dupa ce am verificat daca amandoi suntem bine-sanatosi, ne-am decis sa incercam si neprotejat (numai in zile in care infertila, si numai cu metoda "pull out", ambele fiind strasnic respectate).

Am discutat, bineinteles, ce sa facem in cazul unui eveniment nedorit. Decizia a fost unanima: In caz ca se intampla sa ramana insarcinata, avort direct, fara discutii.

Nedoritul, s-a intamplat, fara sa fi facut eu vreo nevruta, ca si barbat. Acum, prietena mea s-a intors la 180 de grade.

Bineinteles, scriu aici deoarece nu sunt pregatit pentru a avea un copil. Inteleg ca legislatia la noi e mai ca in "toate statele civilizate", anume, desi amandoi am vorbit o treaba, acum ca suntem in situatia despre care am discutat, ea are toata puterea. Nu am sa discut propia opinie, anume despre cat de nedrept este aceasta metodologie. Sunt aici numai sa va intreb pe dumneavoastra:

Exista vreo cale din a ma proteja legal? De exemplu, sa nu recunosc copilul, sa nu platesc intretinerea lui samd.

Mai de graba ma mut in Mexic si in schimb numele in Fernando, decat sa platesc pentru ceva ce am decis amandoi cu consimtamant si intelegere, ca nu va avea loc.

Multumesc anticipat!
@mrays99
"Vae victis" sau in cazul nostru vai de barbatul judecat de o femeie.O tineti una si buna ca atunci cand copilasul o sa-mi zica cu gurita lui "tati" , eu o sa ma fac plastilina si o sa cer in instanta dublarea pensiei alimentare platite unei mame profitoare.Baiatul mamei,cum l-a catalogat un alt utilizator(oare), se plange ca a fost pacalit de mama ( despre care judecata mea presupune ca nu face un copil din flori doar din cauza instinctelor maternale) si ce e si mai frumos este ca pacaleala asta va continua 18 ani.Daca eu ca barbat sau ca judecator nu pot dispune de corpul partenerei mele de distractie in sensul ca nu-i pot cere sa faca avort, dupa cum nu-i pot cere sa pastreze copilul daca vrea sa avorteze ea imi poate cere (indriduit) totusi sa-mi amintesc luna de luna , timp de 18 ani ca am fost pacalit.
"Incercati sa va asumati partea de vina" spuneti Dvs,deci sunt din start vinovat,cumva sunt de acord ,dar vinovat fiind sunt si umilit si aicea e partea grea.Bine, poate sa se sustina si gandirea neaosa romaneasca: am calcat o baba pe trecerea de pietoni,dar nu putem s-o mutam 10m mai incolo sa para ca a trecut strada aiurea, iar eu sa scap basma curata?
N-as fi vrut sa fiu prea lung, stiu insa ca cineva ma va citi pana la capat:) asa ca voi relata doua cazuri care au legatura cu subiectul si promit sa inchei fara nicio alta replica:
1.Cazul Drasius Kedys:un lituanian a aplicat Legea Talionului, dupa ce autoritatile au musamalizat cazul violarii fiicei sale de 4 ani.Nu dezbat cazul aici, ce vreau sa spun este ca de fapt copilul fusese vandut pedofililor ( magistrati pe deasupra) chiar de catre mama sa ( vreo 4000 de euro pe luna daca-mi aduc aminte).Deci sa presupunem ca tanara vrea sa faca un copil fara nicio alta intentie decat aceea de a deveni mama mi se pare hazardat.
2.Cazul Norvegia: daca statul considera ca nu esti un parinte corespunzator iti confisca (imi cer scuze pentru termen) copilul.Ce-am inteles eu : ca legile sunt diferite in culturi si tari diferite si mai ales si de fapt copilul nu e proprietatea nici unui parinte.Eu i-am sugerat flacaului nostru sa ceara copilul, ceea ce inseamna ca acum si dintr-o data el sa devina un barbat care se ia de piept cu viata.Nu-mi prea vine -a crede ca va obtine copilul sau ca va reusi sa devina barbat peste noapte, dar cel putin va incerca:)
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2022
Mihai_D2, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal, nici o sansa, mai mult decat atat, daca nu te ocupi de copilul tau ( pensie, intretinere etc, va fi stabilit ulterior, in cazul vostru sunt procese de trecut ) poti fi dat in judecata pentru abandon familial
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mă ofer să o reprezint pro bono pe mama viitorului dvs. copil, atât în procedura de stabilire a paternității cât și în procedura de stabilire a pensiei de întretinere ce urmează a se stabili cu titlu de obligație lunară din veniturile dvs.

Spre o mai bună cunoaștere a viitoarelor obligații patrimoniale ce urmează a le avea, vă recomand să studiați următoarele articole din Codul de procedură civilă, după cum urmează:
CAPITOLUL IV
Stabilirea şi executarea obligaţiei de întreţinere
Cuantumul întreţinerii
Art. 529. -
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
Recursuri în interesul legii - soluţii de admitere (1)
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Eventualele persoane care au cunoștiință despre identitatea reală a utilizatorului IblameStefan ,și/sau a partenerei acestuia, respectiv cunosc date/aspecte ce pot contribui la cunoașterea identității persoanelor ce formează obiectul discuției, sunt rugate să procedeze la aducerea la cunoștiință a beneficiarului (respectiv a tinerei însărcinate).

Nota bene: Vă recomand călduros să urmați procedura vasectomiei dacă nu doriți să procreați!
@M8hai D2.... Ideea era ca ambele parti sa constientizeze si sa isi asume partea de vina din ecuatie, oricare ar fi decizia fiecaruia (ex. De a face copilul, de a avorta, de a fi crescut fara tata, de a fi crescut impreuna, etc.)...fiecare trebuie sa aleaga ce drum doreste sa aibe in viata, dar sa si-l asume, cu bunele si relele care vin la pachet.
Cat despre cazuri date ca exemplu....iti readuc aminte cazul lui Boris Becker, fata lui fiind procreata in urma unei felatii, sub masa/debaraua unui restaurant, mama (chelnerita in respectivul restaurant) introducand ulterior continutul in corpul propriu (cel putin asa imi aduc aminte ca relata presa la momentul respectiv)....intr-o prima faza paratul nici nu a vrut sa recunoasca copilul (si este lesne de ce....in cazul lui cam cum am putea sa evaluam frustrarea?!), insa in urma procesului de paternitate s-a dovedit ca este tatic, asa ca a trebuit sa deschida portofelul corespunzator, chiar daca relatia cu mama rusoaica (parca) a fost una pasagera de tip one night stand, nici macar atata (fostul tenismen relata ca au fost cele mai scumpe secunde/minute din viata lui).....acum se plimba impreuna si este mandru de fetița lui care ii seamana leit....asa ca nu se pune problema existentei unei mentalitati specifice romanesti, desi nu exclud acest adevar, ci pun in balanta cum se procedeaza pe spete similare in state cu o democratie si justitie ceva mai avansata ca la noi (parca in UK s a judecat).
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2022
mrays99, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imi pare rau pentru prietena dumitale. Si pentru viitorul copilas fara nicio vina. Cred ca totusi trebuie sa anuntam biserica in acest caz. Pentru ca prietena a ramas gravida se pare fara contributia/vina dumitale. Prin puterea Sfantului Duh. Esti o japita de om. Iar copilul sigur va fi mai bine fara prezenta ta in viata lui. Singurul lucru ce o sa ti se intample e ca o sa platesti lunar o suma patetica pe care o platesti pentru o masa la restaurant si atat. Legea nu te poate obliga la mai mult. Asa incat linisteste-te. Poti dormi linistit. Si tu si constiinta aia care nu exista.

Alte discuții în legătură

Relație pasageră, urmată de o posibilă sarcină nedorită de partener și de hărțuire. cum poate evita tatăl să-și exercite drepturile și obligațiile de părinte? ContSters461809 ContSters461809 Salut, Am decis sa am o relatie cu o colega de munca, imediat dupa divortul meu. I-am zis ca incercam si vedem ce iese. Eu eram depresiv, mersesem la ... (vezi toată discuția)
Cine decide dacã face avort ? m1ha1g m1ha1g Mama vrea să păstreze copilul, tatăl însă nu vrea. Sau invers. Cine e cel care decide ? Ce se întâmplă mai târziu ? Se plătește pensie ... (vezi toată discuția)
Sarcina nedorita de tata dunncan dunncan Buna ziua , ce sa intampla in cazul unei sarcini survenite in urma unei aventuri sexuale , si madama respectiva vrea sa o duca mai departe desi eu nu sunt de ... (vezi toată discuția)