În anul 2021, la Curtea de Apel Bacău am depus o cerere de contopire a unei pedepse stabilite de o autoritate străină, recunoscută în România, deoarece aveam executat încă 10 luni în România, în perioada 10.12.2016, până la 05.10.2017. Pedeapsa stabilită de autoritatea străină a fost pentru o faptă săvârșită în anul 2012, deci, ceea ce executasem î
n România era obligatoriu de dedus din pedeapsa recunoscută de statul român. Însă, în prima instanță, judecătorul Curții de Apel Bacău mi-a respins cererea, motivând câ eu am comis o nouă infracțiune după ce am executat cele 10 luni. Am declarat apel la Î.C.C.J. ȘI PE 24 MARTIE instanța a decis să contopească cele 10 luni. problema este că astfel am executat 3 luni și 3 săptămâni în plus, din cauza judecătorului de la Curtea de Apel Bacău care nu s-a documentat asupra cererii mele și asupra actelor recunoscute de autoritatea română. Vreau să fac plângere împotriva acestui judecător, deoarece eu am formulat cerere de contopire în timp util și, dacă Curtea de Apel Bacău se pronunța în timp util, eu nu executam cele 3 luni și jumătate în plus. Deci, dintr-o pedeapsă de 4 ani, eu am executat 4 ani 3 luni și 2 săptămâni, ca urmare a neglijenței unui judecător. Vă rog să-mi dați un sfat, deși eu am să formulez plângere însă nu știu dacă să o formulez pe cale civilă pentru reparea pagubei sau pe cale penală.
Pentru erorile judiciare raspunde statul, in temeiul art 538, 541 c proc pen si art 52 din constitutie, daca vorbiti despre o actiune in repararea pagubei, presupunand ca sunt intrunite conditiile de admisibilitate, instanta competanta este tribunalul civil de la domiciliul dvs. La prima vedere ar fi inadmisibil demersul dvs, insa probabil ca ati avut si avocat in cauza, motiv pentru care dansul stie cel mai bine dosarul dvs.
Domnule, avocat a existat, din oficiu, însă problema este că, judecătorul Curții de Apel care a judecat cererea mea, în mod greșit a menționat că faptele nu erau concurente, pe când Î,C,C,J. a admis imediat cererea mea, constatând executată întreaga pedeapsă. Deci, judecătorul de primă instanță, dacă nu era neglijent, deși eu consider că a făcut ceea ce a făcut cu bună intenție și cu rea-credință, eu nu executam în plus cele trei luni și jumătate
{ sters de catre moderator conf regulament }
Adică, înalta curte pricepe despre ce este vorba și un judecător de la o curte de apel este orb?
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Domnule, discutam pe chestiuni juridice?, sau ca la piata? Ca la piata, nu ma pricep!
Juridic, tehnic, v-am spus cum sta treaba. Exista cai de atac si cai de reparare, dupa caz.
Ceea ce ati scris in ultimul mesaj, va trebui sa scrieti in cererea de despagubire, pe fondul cauzei.
Restul, sunt ...complimente care nu au ce cauta aici. Nu profita nimanui.
O sa va sterg tot ce tine de date personale, pentru ca aici discutam spete nu persoane.
Pentru orice alte nelamuriri, comunitatea acestui forum va sta la dispozitie.