avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modernizare lift cu fonduri europene
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modernizare lift cu fonduri europene

Buna ziua tuturor!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
In scara de bloc unde locuiesc s-a hotarat de catre majoritatea vecinilor sa se demareze lucrari de modernizare ale liftului .S-a gasit o firma, s-a hotarat plata de 38.400 de lei. Eu am propus sa facem cerere la primarie pentru demararea proiectului cu fonduri europene, nu doar pentru lift ci si pentru multe alte carente existente in blocul nostru.Mai multi vecini, alaturi de administrator(el este cel care a gasit firma de executie a proiectului) au inceput sa ma ia peste picior, ca de ce sa astepte ei 5 ani sa vina banii de la primarie, ca ei vor sa traiasca in modernitate... eu am replicat ca oricum traim de 20 de ani fara sa facem nimic in acea scara , ca am stat cativa ani fara curent, fara femeie de serviciu,in murdarie si , de cate ori le spuneam sa reglementam situatia toti spuneau ca nu sunt bani,deci,putem astepta inca putin.Nimeni nu a dorit sa ia in calcul aceasta posibilitate.
Chiar nu pot face nimic pentru ca propunerea mea sa fie luata in calcul de catre administrator ?
P.S. Precizez ca nu s-a aratat in scris hotararea luata de toti proprietarii la acea sedinta.Eu nu am putut participa.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: PFAIT , utilizator 13:35, 11 Octombrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stiti dvs. vreun program operational de fonduri europene la care sa se incadreze ce ati propus dvs., sau v-ati dat cu parerea ? Aratati-ne si noua la ce program operational v-ati fi incadrat:
[ link extern ] /
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista alocate fonduri europene strict pentru reparatii lift ci numai pentru reabilitare termica imobil de locuit in comun
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stiti dvs. vreun program operational de fonduri europene la care sa se incadreze ce ati propus dvs.,

Acum-acum nu există, dar vineri a fost adoptat un OUG care pare promițător:
Pentru a stimula creșterea ratei de renovare a blocurilor, autoritățile au stabilit, printr-un proiect de ordonanță adoptat azi de Guvern, să crească numărul activităților pentru care se pot primi bani de la stat și care vizează creșterea eficienței energetice a imobilelor de locuințe. Printre altele, se vor putea primi bani de la stat pentru lucrări de modernizare a instalațiilor de iluminat din spațiile comune ale blocului, pentru montarea sau înlocuirea sistemelor de ventilație și pentru înlocuirea ascensoarelor sau a instalațiilor electrice și de apă. În plus, toate cheltuielile legate de elaborarea documentelor necesare vor putea primi finanțare și prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

www.avocatnet.ro/articol_602...

Însă de la vorbele autorităților până la faptele lor drumul e imprevizibil ca durată :)
Buna ziua! Eu nu stiu un program dar administratorul scarii unde locuiesc parintii mei mi-a comunicat ca primaria a inceput derularea de proiecte pentru reabilitarea blocurilor .
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Buna ziua tuturor! va rog sa ma ajutati cu un sfat. in scara ... antinea antinea Buna ziua tuturor! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In scara de bloc unde locuiesc s-a hotarat de catre majoritatea vecinilor sa se demareze lucrari de ... (vezi toată discuția)
Anvelopare bloc cu două scări și două asociații: cum se procedează când doar una dintre ele are dosarul aprobat? EUGENIA49 EUGENIA49 Un bloc cu 2 scări dar cu 2 asociații una din scări vor să anvelopeze blocul au tot dosarul aprobat .Cealaltă scara nu are dosar intocmit ptr. anvelopare ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile pentru asociatia de proprietari Adriantot Adriantot Indrumati-ma, va rog, referitor la accesarea fondurilor europene nerambursabile. Am citi cate ceva despre suma maxima de 200.000 euro nerambursabili. De unde ... (vezi toată discuția)