avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DUPA 31 ANI DE CONVIETUIRE IN CONCUBINAJ, NU RAMAI CU ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DUPA 31 ANI DE CONVIETUIRE IN CONCUBINAJ, NU RAMAI CU NIMIC?

Buna ziua. Sora mea a trait in concubinaj cu un barbat, timp de 31 de ani. Acesta a decedat saptamana trecuta si noi amandoua ne am ocupat de tot, suportand cheltuielile de inmormantare si oferindu i si groapa familiei, pentru ca nu am gasit sa cumparam una noua asa de repede. Avem chitantele in acest sens. Decedatul are un fiu din prima casatorie si au ramas dupa el- un apartament cu 2 camere si un apartament cu 3 camere in Bucuresti-cel in care locuia cu sora mea. In urma cu vreo 10 ani, decedatul i a dat fiului sau un alt apartament cu 2 camere,in zona Basarab ..Ceea ce vreau sa va intreb este daca sora mea are dreptul la ceva dintre cele doua apartamente ramase dupa decedat?Ea deja a inceput sa si care lucrurile in alt loc, iar fiul decedatului i a spus ca nu o grabeste si ca el nu o sa aiba bani de succesiune prea curand .Fiul lui , care are 45 ani nu a contribuit cu nimic la inmormantare si nici nu a avut grija vreodata de tatal sau, El mereu a avut pretentia ca tatal sau sa i dea bani cu nemiluita. Fara cuvinte! Sora mea a muncit in casa aceea ca o sclava, iar acum a ramas fara nimic....Va multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2022
lidia.iordan, utilizator
Cel mai recent răspuns: lidia.iordan , utilizator 20:12, 25 Martie 2022
trebuia sa se fi gandit, sa isi puna problema unui deces al lui.
nu il mosteneste pe barbat, asta e clar.
poate avea pretentii de la fiu sa ii de cat a cheltuit si poate avea pretentii daca a adus imbunatatiri l;a casa, dar cam atat.
Va multumesc! Nu s a gandit. Asta este....Asa citisem si eu pe google, dar am zis sa fiu sigura de lege, prin intermediul dvs .Si vis a vis de fiu , acesta a spus ca era datoria morala a surorii mele sa l ingroape pe taica su si ca sora mea l a rugat sa se ocupe ea de inmormantare, in conditiile in care el nu schita nici un gest ca ar vrea sa l scoata pe taica su din spital si voia sa l incinereze. Doamne fereste si Pazeste ! Sora mea a avut serviciu in permanenta , iar decedatul a stat mereu acasa, iar acum, ea pleaca cu mana goala...Ce mai lege !!!
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2022
lidia.iordan, utilizator
daca omul era pensionar, sa ia sora ajutorul de inmormantare de la casa de pensii
concubinii nu se mostenesc, daca nu s-a casatorit cu el, macar sa ii fi facut un testament.
Ce mai lege....credeți ca oamenii se căsătoresc de fraieri?
Iată că ai nevoie de un act ca să fii fericit.
Nu era pensionar, pentru ca n a lucrat decat vreo 9 ani ,in tinerete.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2022
lidia.iordan, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune, mai multi mostenitori + concubinaj silviu_1979 silviu_1979 Buna seara ! Si scuze de deranj fata de oricine are bunavointa de a raspunde sau a da o lamurire vis-a-vis de aceasta intrebare, sau mai exact problema. In ... (vezi toată discuția)
Sora mea data afara din apartament mihaigeorgescueu mihaigeorgescueu Buna ziua! Sora mea a locuit in concubinaj 12 ani cu un barbat care a decedat! Ea a locuit in apartamentul acestuia (proprietate personala). Dupa decesul ... (vezi toată discuția)
concubinii nu au drepturi? mioararadu mioararadu Buna ziua o prietena are o problema la care nu găsește rezolvare A trăit mai bine de 20 de ani in concubinaj cu un bărbat in urmă cu câteva luni acesta ... (vezi toată discuția)