avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... După multe vizite și stat la cozi sunt tot ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

După multe vizite și stat la cozi sunt tot nelamurita. Gravidă ...

După multe vizite și stat la cozi sunt tot nelamurita. Gravidă în 34 de săptămâna, angajata din 25.01.2022.Pana atunci nu am cotizat în România ci in Germania.In România sunt asigurata de stat din Decembrie 2021. Am întrebat dacă se in calcul stagiul de cotizare din Germania, cei de la casa de asigurări sănătate au spus ca da, in baza formularului E 104.L-a solicitat de la casa de asigurari din Germania. Cand m-am întors cu el la Cnas nimeni nu stia ce sa faca cu el, unde il depun, dacă trebuie validat etc astfel încât medicul de familie sa îmi elibereze concediu prenatal. Medicul de familie a refuzat sa imi elibereze concediu pe motiv ca stagiul de cotizare in Romania este de doar 2 luni.
Daca intru in concediu de risc maternal, după naștere pot lua post natal?
Iar ce ma interesează cel mai mult este:daca nu ma încadrez totuși în concediu de maternitate, poate asta afecta indemnizatia de creștere copil? sau pur si simplu pot aștepta să treaca cele 42 de zile apoi pot depune dosarul pt ICC?
Menționez ca in ultimile 24 luni am lucrat 14 luni in Germania iar 2 luni in Romania iar de la asistenta socială mi-au spus ca se ia in calcul și lunile lucrate in Germania.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2022
CristinaDarieStefan, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil alexandra_draghici24 alexandra_draghici24 Buna ziua m-ar interesa sa stiu daca o femeie care are 10 luni lucrate poate intra in concediu medical sau risc maternal daca este insarcinata in 4 luni ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Laura_89 Laura_89 Buna ziua, Sunt insarcinata in 25 de saptamani. Am inteles ca se poate acorda concediu prenatal incepand cu saptamana 28. Am epuizat concediul de odihna si ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal camypos camypos Buna seara, Imi poate spune cineva daca exista un for de supraveghere a medicilor care pot da concedii medicale abuziv? Daca angajata mea primeste concediu ... (vezi toată discuția)