avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repausul sapatamanal Lucrez intr-o societate unde ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repausul sapatamanal Lucrez intr-o societate unde repausul saptamanal ...

Repausul sapatamanal
Lucrez intr-o societate unde repausul saptamanal nu exista.
Programul este in ture de 12 cu 24 (neregulate) zi sau noapte. Nu avem grafic iar programarea se face prin telefon. Suntem solicitati sa lucram chiar si doua nopti una dupa alta (iesim din tura dimineata si noaptea intram iar de la ora 19) dar foarte bine suntem solicitati sa lucram chiar si cate 3 sau 4 ture de 12 ore (tura de zi una dupa alta) fara liber. Acest lucru se intampla de foarte mult timp si saptamanal realizam 60 sau chiar 72 de ore, iar lunar realizam de fiecare data intre 220 si 240 de ore.
Am cerut directorului ca cele doua zile de repaus saptamanal de care nu benificiem sa fie platite dublu, cerinta care ne-a fost refuzata pe motiv ca ni se platesc orele suplimentare la fiecare 60 de zile si ca benificiem de un spor de weekend de 25 %. Am solicitat atunci ca acest spor de weekend sa fie de 100% pentru orele lucrate in weekend.
Am fost refuzati categoric.
Stiam ca exista un Articol 137 din CM in privinta repausului saptamanal care prin cele 5 aliniate ale sale clarifica acesta situatie.
Va rog daca este cineva sa-mi raspunda daca putem obtine legal aceasta marire de coeficient.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Barbu22 , utilizator 19:56, 27 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal, doar prin negociere se poate .

Spor la salariu este stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor munca noapte mboncalo mboncalo Buna ziua, As dori sa intreb care este sporul minim pentru munca de noapte in cazul in care lucrez in ture de cate 4 zile in urmatorul fel: lucrez 4 zile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma consiliati pentru a rezolva urmatoarea ... edi68 edi68 Buna ziua. Va rog sa ma consiliati pentru a rezolva urmatoarea situatie. Lucrez ca infirmier intr-un camin pentru persoane varstnice. În luna martie la ... (vezi toată discuția)
Spor de noapte ,spor de weekend dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Cum trebuie platit sporul de weekend in cazul in care se lucreaza si noaptea,ture 12/24 ... (vezi toată discuția)