avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stagiu de cotizare pentru somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stagiu de cotizare pentru somaj

Buna seara,
Va rog frumos sa-mi precizati daca studiile superioare (4 ani) absolvite cu diploma de licenta sunt asimilate stagiului de cotizare pentru stabilirea perioadei de somaj. In cazul meu situatia se prezinta in felul urmator:
- 3 ani si jumatate de vechime in munca;
- 4 ani de facultate.
Daca voi beneficia de indemnizatie de somaj, in care perioada ma voi incadra (6 luni - cotizare pana in 5 ani sau 9 luni - cotizare intre 5 si 10 ani).
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 12:24, 15 Ianuarie 2010
Pentru a beneficia de indemnizatie trebuie sa aveti lucrate si cotizate la bugetul de somaj 12 luni in ultimele 24 luni de la data depunerii cerererii la agentie. Studiile superioare nu sunt stagii asimilita pentru dreptul la somaj. Dupa terminarea studiilor puteati sa va inscrieti la somaj in termen de 60 de zile.
In calculu vechimi luate in calcul pentru stabilirea numarului de luni in care primiti somaj NU se ia in considerare si perioada de studii.
Dovada vechimii în muncă,se face cu carnetul de muncă sau cu alte acte prevăzute de lege.

Cotele procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare,ceea ce dvs. nu ati avut si va incadrati la cota de 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 3 ani.
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa demisie kucserajeno kucserajeno In cazul in care imi dau demisia,dar luna viitoare imi dau ex. de licenta ,pot avea dreptul la somaj?Actualul loc de munca nu necesita studii superioare. (vezi toată discuția)
Somajul proaspetilor absolventi care au fost disponibilizati ContSters94053 ContSters94053 Buna ziua! Ma bucur mult ca am descoperit acest site si sper sa ma lamuresc cat mai repede. Am absolvit facultatea pe 22.06.2009 si am fost ... (vezi toată discuția)
Somaj mcfc mcfc Buna ziua, Puteti sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare? Pentru o vechime in munca de 34 luni si un salariu tarifar de 2550 ron cat este indemnizatia ... (vezi toată discuția)