avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Unul dintre vecinii mei a cumpărat casa a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Unul dintre vecinii mei a cumpărat casa a cărui ...

Buna ziua. Unul dintre vecinii mei a cumpărat casa a cărui gard este construit prin excavarea de mult pământ, inclusiv din proprietatea mea, aproximativ 1.5 metri în adâncime fiind astfel sub cota terenului meu.. Când a fost construit respectivul gard eu nu mă aflam la fața locului ( fiind o proprietate fără construcție pe ea). Acum de la gardul vecinului a rămas o groapă lată de peste un metru și lungă de peste 25 de metri. De ani și ani de zile îi tot spun vecinului să găsească o soluție de a-și proteja gardul ( acesta fiind din lemn) pentru ca eu să umplu acest gol cu pământ și să-l cultiv. Nu găsesc nici o înțelegere din partea lui afirmând că el așa a cumpărat. Gardul respectiv deja prezintă semne de putregai.
Întrebarea mea este ce se întâmplă dacă astup golul respectiv cu pământ iar după puțin timp (1-2 ani) gardul cedează? Eu totuși doresc să-mi folosesc terenul proprietate așa cum el cultivă lîngă gard diverse culturi pe propritatea sa.
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:06, 28 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Si daca puneti o folie acolo, intre gard si pamant ,,, nu isi face treaba? Puneti folia si apoi pamantul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desfasurati demersuri pentru a va asigura proprietatea,puteti realiza nivelare cu umplerea gropi si aduncerea la nivelul terenului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu limitrof KonstantinNT KonstantinNT Bună ziua. Rog să mă ajutați în următoarea speță: dețin un imobil în mediul rural. La est se învecinează cu drumul județean, ... (vezi toată discuția)
Retragere piangere penala in urma unei intelegeri tomaioan tomaioan Buna ziua.V-as supune atentiei urmatoarea situatie :acum 2 ani , 2 persoane cu un excavator si o basculanta au excavat pietris si nisip din terenul meu situat ... (vezi toată discuția)
Problema cu vecinul Maestro4 Maestro4 Buna ziua! Am casa construita in limitele legale ale legii fata de vecinul meu, dar acesta are pe teren o groapa de unde s-a luat pamant acum 50 ani, groapa cu ... (vezi toată discuția)