Buna ziua! Am casa construita in limitele legale ale legii fata de vecinul meu, dar acesta are pe teren o groapa de unde s-a luat pamant acum 50 ani, groapa cu suprafata de 70 m lungine si 26-28 m latine , iar adancimea gropii este cam de 2 m , ceea ce mi-a cauzat alunecare de teren, craparea zidurilor casei, slabirea structurii de rezistenta si chiar deplasarea unui perete la o camera care sta sa cada. Mostenitoarea terenului nu vrea sa acopere cu pamant groapa respectiva. Ce pot face in situatia data, paguba fiind insemnata si cu potential de agravare? Tin sa precizez ca am asigurare pentru casa!
Buna seara!
In toti acesti 50 de ani de cand a fost sapata groapa, casa nu v-a fost afectata?
Notificati mostenitorul terenului si incercati rezolvarea pe cale amiabila, iar in situatia in care ramane in pasivitate si nu ia masurile necesare pentru remedierea situatiei, actionati proprietarii / mostenitorii in judecata.
Nu are importanta ca aveti asigurare pentru casa, acest fapt nu inseamna ca trebuie sa va lasati casa sa se degradeze.
Cand va referiti la asigurare pentru casa, va referiti la asigurarea obligatorie de locuinte? Cititi ce riscuri acopera polita de asigurare.