avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu vecinul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu vecinul

Buna ziua! Am casa construita in limitele legale ale legii fata de vecinul meu, dar acesta are pe teren o groapa de unde s-a luat pamant acum 50 ani, groapa cu suprafata de 70 m lungine si 26-28 m latine , iar adancimea gropii este cam de 2 m , ceea ce mi-a cauzat alunecare de teren, craparea zidurilor casei, slabirea structurii de rezistenta si chiar deplasarea unui perete la o camera care sta sa cada. Mostenitoarea terenului nu vrea sa acopere cu pamant groapa respectiva. Ce pot face in situatia data, paguba fiind insemnata si cu potential de agravare? Tin sa precizez ca am asigurare pentru casa!
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 22:27, 15 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
In toti acesti 50 de ani de cand a fost sapata groapa, casa nu v-a fost afectata?
Notificati mostenitorul terenului si incercati rezolvarea pe cale amiabila, iar in situatia in care ramane in pasivitate si nu ia masurile necesare pentru remedierea situatiei, actionati proprietarii / mostenitorii in judecata.
Nu are importanta ca aveti asigurare pentru casa, acest fapt nu inseamna ca trebuie sa va lasati casa sa se degradeze.
Cand va referiti la asigurare pentru casa, va referiti la asigurarea obligatorie de locuinte? Cititi ce riscuri acopera polita de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. unul dintre vecinii mei a cumpărat casa a cărui ... Ipj Ipj Buna ziua. Unul dintre vecinii mei a cumpărat casa a cărui gard este construit prin excavarea de mult pământ, inclusiv din proprietatea mea, aproximativ ... (vezi toată discuția)
Excavari ilegale buna ziua, pe un teren arabil, extravilan cu o suprafata de 5000mp(mostenire) ... dr@gos dr@gos Buna ziua, Pe un teren arabil, extravilan cu o suprafata de 5000mp(mostenire) am vrut sa infiintez o livada; cand firma de topo a venit la trasare am realizat ... (vezi toată discuția)
Cine suporta costurile reparatiilor in cazul unei avarii la brànsamentul stradal de apa Imola Popescu Imola Popescu Acum trei ani jumate m-am mutat intr-un sat. De atunci s-a avariat de patru ori bransamentul stradal de apa aflata la 5 metri de limitele proprietatii. . De ... (vezi toată discuția)