avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua, am făcut scoala de soferi pe masina cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua, am făcut scoala de soferi pe masina cu cutie manuala, ...

Bună ziua, am făcut scoala de soferi pe masina cu cutie manuala, si am picat, asi vrea sa știu dacă se poate da examenul pe masina cu cutie automata?
Cel mai recent răspuns: Anna9Marria , utilizator 12:08, 29 Martie 2022
Poti sa dai examenul, dar se va pune mentiune de restrictie pe permis, ca nu ai voie sa conduci decit masini cu transmisie automata:
Articolul 16
(6) În cazul în care candidatul trece proba practica cu un vehicul echipat cu schimbator de viteze automat, acest lucru va fi înscris la rubrica "Restrictii" din permisul de conducere eliberat pe baza unui astfel de examen. Orice permis care conţine aceasta menţiune va putea fi utilizat numai pentru conducerea unui vehicul echipat cu schimbator de viteze automat.
[ link extern ]
CAPITOLUL II
Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice
Art. 335

Conducerea unui vehicul fără permis de conducere

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2022
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am mai cautat intre timp si am gasit un raspuns mult mai bun, bazat pe logica si lege:
1. Poti da examen pe automata.
2. Vei avea permis categoria B cu restrictia 78.
3. Nu vei fi sanctionata.
[ link extern ]

Anna9Marria a scris:

Bună ziua, am făcut scoala de soferi pe masina cu cutie manuala, si am picat, asi vrea sa știu dacă se poate da examenul pe masina cu cutie automata?

Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2022
latka, utilizator
Mulțumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua , vin și eu cu o întrebare: pot conduce mașina ... Ionuț44484 Ionuț44484 Bună ziua , vin și eu cu o întrebare: Pot conduce mașina manuala, dacă eu am susținut examenul ( traseul ) pe mașină cu cutie automată. (vezi toată discuția)
Am 15 ani jumate. am condus un scuter cu motor de 300 pe drum ... Edward112931 Edward112931 Am 15 ani jumate. Am condus un scuter cu motor de 300 pe drum public. Mergeam linistit, si din spate mi se face semn sa opresc. Era politia. Oare mi se va face ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am circulat cu permisul suspendat, nu am oprit la ... Irinel234 Irinel234 Bună seara! Am circulat cu permisul suspendat, nu am oprit la semnalele polițistului. Am primit dosar penal. Vreau să știu ce sancțiune primesc Mulțumesc ... (vezi toată discuția)