avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Detin un imobil aflat intr-o curte comuna. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Detin un imobil aflat intr-o curte comuna. Imobilul ...

Buna ziua!

Detin un imobil aflat intr-o curte comuna. Imobilul este P+1 si are un pod pe care doresc sa il transform in mansarda locuibila. Imobilul in cauza nu are pereti sau elemente comune cu niciun alt imobil din curte.
Am obtinut certificatul de urbanism, iar una dintre cerinte in vederea emiterii autorizatiei de constructie, este acordul tuturor coproprietarilor din curte.
In cazul in care unul dintre vecini nu doreste sa isi dea acordul, se poate cere acest lucru in justitie (mentionez ca nu afectez indicii de ocupare a spatiului din curte si respect regimul de inaltime al imobilelor din curte)?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Laura-G , utilizator 14:38, 29 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate cere în instanță suplinirea acordului.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenajarea podului unei mansarde matei_stoica matei_stoica Buna ziua, Am un apartament situat la etajul 4 din 4, iar in cartea funciara a imobilului apartamentul este incadrat defapt ca si mansarda (tavanul fiind de ... (vezi toată discuția)
Mansardarea podului la bloc - legal? blsqt blsqt buna ziua! numele meu e liviu si ma confrunt cu o situatie careia incerc cu ajutorul dumneavoastra si al acestui forum sa ii gasesc o solutie. am cumparat de ... (vezi toată discuția)
Amenajare spatiu interior ContSters370767 ContSters370767 Buna. Locuiesc intr-un bloc cu regim de inaltime P+2E+mansarda. Eu locuiesc la ultimul etaj adica \" mansarda\" unde, pe langa apartamentul propriu-zis, am ... (vezi toată discuția)