avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu refuzat in perioada sarbatorilor legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu refuzat in perioada sarbatorilor legale

Buna ziua,

Angajatorul, Regina Maria, imi refuza dreptul la concediu in perioada sarbatorilor legale.

Munca in perioada sarbatorilor legale este prestata pe baza de voluntariat dar in situatia in care nu sunt suficienti voluntari, ceilalti angajati sunt pusi pe program fara acordul lor.

Activitatea este de call center, deci nu se pune problema unei activitati ce nu poate fi intrerupta. Clinicile sunt inchise, deci la call center putem doar sa facem programari pentru zilele ce urmeaza.

Este legal ce face firma in contextul acesta?
Putem refuza sa lucram in sarbatorile legale in baza unei legi, in contextul de mai sus?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2022
marian1992xy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:08, 29 Martie 2022
Art.144 C.mun.
...
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Obligarea de catre angajator a efectuarii perioadei de CO programate sau neprogramate intr-o anumita perioada, in opinia mea , este un abuz in serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna decis in mod unilateral de angajator seldom seldom Buna ziua, In cursul zilei de ieri o cunostinta a fost anuntata sa isi mai ia din zilele de concediu de odihna, altfel in luna octombrie va fi introdusa ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Iulian ilie Iulian ilie Bunaziua! As dori sa stiu daca angajatorul ma poate obliga sa imi iau toate zilele de concediu de odihna numai in perioada cand vrea..fara drept sa pot lua si ... (vezi toată discuția)
Concediu adidor adidor Angajatorul poate obliga salariatii sa intre in concediu in anumite zile ? Ca si exemplu data de 16.08.2019, 27.12.2019 si 03.01.2020, avind in vedere ca sunt ... (vezi toată discuția)