avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

locul de munca

in locul de munca in care lucrez, au fost angajate doua surori,vreau sa stiu dak este legal acest lucru. din cate stiu nu au voie sa lucreze in acelasi loc doua persoane cu gradul 1 de rudenie. va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 22:24, 14 Ianuarie 2010
Nu au voie sa boxeze dar sa nu lucreze impreuna nu am mai auzit. Este legal ca cele doua surori (sunt in gradul doi de rudenie) sa lucreze la acelasi angajator si in acelasi loc de munca.
Art. 3. - (1) Libertatea muncii este garantată prin Constituţie. Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit.
(2) Orice persoană este liberă în alegerea locului de muncă şi a profesiei, meseriei sau activităţii pe care urmează să o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat să muncească sau să nu muncească într -un anumit loc de muncă ori într-o anumită profesie, oricare ar fi acestea.
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila obligarea angajatului la mentinerea locului de munca? suciugeorgeta suciugeorgeta exiata cumva posibilitatea de a face in asa fel ca un salariat dupa ce este invatat ce sa faca....este vorba de vanzatoare, sa nu mai renunte la locul de ... (vezi toată discuția)
Angajatorul mă obligă să vin in weekend la serviciu deși ... CristianMihai20233 CristianMihai20233 Angajatorul mă obligă să vin in weekend la serviciu deși contractul meu de munca este de luni pina vineri. As putea sa fac ceva in privinta asta ? (vezi toată discuția)
Dreptul la munca Ioanvlad Ioanvlad Ce art. dinConstitutie garantează (se refera) la dreptul la munca? (vezi toată discuția)