Buna ziua ! Pentru o societate s-a anulat codul de TVA din data de 01.02.2014, conform prevederilor art.153 alin.(9) lit.d) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal. Conform vectorului fiscal, pina la aceasta data, societatea avea obligatia depunerii TRIMESTRIALE a decontului de taxa.
INTREBARE : pentru luna ianuarie 2014, daca trebuia depus un decont de TVA, in baza carui articol din Codul Fiscal trebuia sa fie depus acest decont, avind in vedere ca s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA incepind cu 01.02.2014 ?
" ART 316
(13) Persoanele impozabile aflate în situațiile prevăzute la alin. (11) ( n.r. au codul anulat ) au obligația să depună ultimul decont de taxă prevăzut la art. 323, indiferent de perioada fiscală aplicată conform art. 322, până la data de 25 a lunii următoare celei în care a fost comunicată decizia de anulare a înregistrării în scopuri de TVA. "
Prin urmare pana la 25.02.2014 aveati obligatia depunerii decontului de TVA cu operatunile din luna ianuarie 2014 pana la anularea codului.
Era preavzuta expres doar in norme la Legea 571/2003 - la art 153 si doar la cei care solicita anularea codului de TVA :
pct 66 (12) Persoana impozabilă care a solicitat anularea înregistrării în scopuri de TVA are obligaţia, indiferent de perioada fiscală utilizată, să depună ultimul decont de taxă prevăzut la art. 156^2 din Codul fiscal până la data de 25 a lunii în care a fost anulată înregistrarea în scopuri de TVA.
Nu am gasit expres prevazut la cei la care li se anuleaza codul din oficiu.
Reglementari tva
IOANBRADEA
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema:
Pana in data de 24 aprilie 2014 am fost platitor de TVA, iar la acea data am primit Decizia privind ... (vezi toată discuția)