avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua. Am si eu o intrebare…lucrez ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua. Am si eu o intrebare…lucrez ...

Buna ziua
Am si eu o intrebare…lucrez intr-o unitate cu capital majoritar de stat, avand ca structura un sediu central ( in Bucuresti ) si 8 centre zonale ( un centru zonal avand multe puncte de lucru distribuite in mai multe judete ) distribuite pe tot teritoriul tarii. Faptul ca angajatorul meu ( cel zonal ) vrea sa externalizeze serviciu de SSM, cu toate ca are un lucrator desemnat in conformitate cu L.319/2006 si HG 1425/2006. la intrebarea mea adresata angajatorului, daca externalizarea se face pe intrega unitate, mi-a fost raspuns ca numai in cadrul centrului nostru zonal. Personal consider ca externalizarea unui serviciu se face in intreaga societate, nu doar in anumite subunitati…Dvs. cum apreciati intentia de externalizare…este legala? Va multumesc, astept un raspuns !
Cel mai recent răspuns: Tudor 23 , utilizator 18:05, 5 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Externalizarea activitatii de ssm este la latitudinea angajatorului. Angajatorul stabileste organigrama firmei.
Responsabilitatea organizarii activitatii de ssm apartine angajatorului conform prebvederilor Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 6 (1) Angajatorul are obligaţia de a asigura securitatea şi sănătatea lucrătorilor în toate aspectele legate de muncă.
(2) În cazul în care un angajator apelează la servicii externe, acesta nu este exonerat de responsabilităţile sale în acest domeniu.
(3) Obligaţiile lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă nu aduc atingere principiului responsabilităţii angajatorului.
-art.7 (1) În cadrul responsabilităţilor sale, angajatorul are obligaţia să ia măsurile necesare pentru:
a) asigurarea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor;
d) asigurarea cadrului organizatoric şi a mijloacelor necesare securităţii şi sănătăţii în muncă.
Buna ziua va multumesc ptr raspuns,
In cazul meu, la sediul central al firmei este serviciul intern de ssm...la unele sucursale se doreste externalizarea ssm. Mentionez faptul ca sucursalele nu au personalitate juridica. Credeam ca pe intreaga firma se poate face externalizarea si nu pe ''bucati''
Cu respet,
Va salut !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai angajatorul poate stabili oportunitatea si modul cum face externalizarea.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot angaja un pfa pentru ssm si psi Ghica Mihaela Ghica Mihaela Buna ziua, Suntem o societate in IT cu 20 angajati. Luna trecuta angajatul care se ocupa de SSM si PSI si-a dat demisia. Putem face un contract cu un PFA ... (vezi toată discuția)
Avem serviciu extern ssm. itm ne cere si curs de 40ore nadia_odagiu nadia_odagiu Salut.Firma la care lucrez are contract cu un serviciu extern SSM, care ne-a intocmit dosarul SSM, evaluarile de risc si ne face si instruirea periodica. La un ... (vezi toată discuția)
Baza legala. va2le3 va2le3 Buna ziua, Unitate cu 160 salariati si un punct de lucru in alt judet cu 92 salariati, un total de 252 salariati. Pentru fiecare locatie prin ... (vezi toată discuția)