avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Cum as putea afla cat valoreaza 40000lei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Cum as putea afla cat valoreaza 40000lei suma platita ...

Buna ziua. Cum as putea afla cat valoreaza 40000lei suma platita in 1980 in ziua de azi? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:56, 2 Aprilie 2022
Buna ziua. Trebuie facut un calcul in functie de rata inflatiei. Orice copil care are putin timp liber, o poate face.
Buna ziua. Am apelat la dvs pentru ca nu am cunostinte in domeniu. Nu ma asteptam la un raspuns de genul acesta , usor pasiv agresiv. Nu e domeniul meu, nu s-au predat informatiile acestea in scoala. De aceea exista pagini de genul acesta, sa ne ajutam intre noi, nu sa fim trasi de urechi cand cerem ajutor. Multumesc pt raspuns

trandafir2 a scris:

Buna ziua. Trebuie facut un calcul in functie de rata inflatiei. Orice copil care are putin timp liber, o poate face.

Poate puneti problema gresit, poate ar fi util sa dati detalii.
Ce reprezinta suma aia mai exact?
Buna ziua. La momentul respectiv, unul dintre frati i-a platit celuilalt aceasta suma pentru ca acesta din urma sa nu mai aiba pretentii ulterioare la casa parinteasca. Fratele care a platit suma, afirma ca, in perioada aceea, in zona unde locuiau, cu suma respectiva se putea cumpara o casa cu ceva gradina. Acum, a murit si ultimul parinte al acestor 2 frati si a ramas casa. Urmeaza succesiunea si tot procesul legal si as fi dorit sa stiu cam cat ar fii aceea valoare de banii.

gi-jane2 a scris:

Poate puneti problema gresit, poate ar fi util sa dati detalii.
Ce reprezinta suma aia mai exact?

Haideti doamna (@ Nicoleta_) ca exagerati. Ce informatii nu s-au predat la scoala? Aritmetica?
Adica nu stiti sa faceti o inmultire cu inflatia din anul "X" si apoi o adunare?

AN 1980, inflatia 2,1 %
40000 x 2,1% = 840
40000 + 840 = 40840 lei

AN 1981, inflatia 3,1 %
40840 x 3,1% = 1266,04
40840 + 1266,04 = 42106,04 lei

AN 1982, inflatia 17,8 %
42106,04 x 17,8% = 7494,87
42106,04 + 7494,87 = 49600,91 lei

AN 1983, inflatia 4,1 %, etc , etc, etc pana la zi. (si denominati cu 4 zerouri in anul denominarii,,, toate pe google)

Ce inseamna: "sa ne ajutam intre noi"? Sau vreti sa va faca cineva adunarile astea? Sau cum?
V-am spus fara niciun substrat peiorativ, daca aveti vreun copil, nepot in clasa a 4-a, va face calculul asta intr-o jumatate de ora. Se poate asa ceva?!?!

Cat priveste motivatia juridica care lipseste de efecte suma platita acum 40 de ani pentru o mostenire nedeschisa la vremea respectiva, o sa va dea altcineva explicatii. O seara buna!

Alte discuții în legătură

Care ar fi valoarea unui cec de 5000 lei din 1981 in zilele noastre? ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! In 1981 bunicii mi-au facut un cec in valoare de 5000lei de care probabil au uitat.Titulara cec-lui sunt eu,bunicul fiind imputernicit.Dupa ... (vezi toată discuția)
Restituire un imprumut Coman Constantin Coman Constantin Am imprumuntat 2000 lei in anul 1998. Cati lei trebuie sa restitui in 2019? (vezi toată discuția)
Valabilitate instrumente economisire cec liviul68 liviul68 Sunt posesorul unor librete CEC \"cu dobanda pe termen\" si \"cu dobanda si castiguri in autoturisme\" emise in anul 1985. Doresc sa stiu daca in prezent mai ... (vezi toată discuția)