avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Cum as putea afla cat valoreaza 40000lei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Cum as putea afla cat valoreaza 40000lei suma platita ...

Buna ziua. Cum as putea afla cat valoreaza 40000lei suma platita in 1980 in ziua de azi? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:56, 2 Aprilie 2022
acum in bani, nu ar valora mare lucru si nici nu conteaza cat ar valora acum, ci conteaza cat valora atunci. Apoi, acea intelegere e fara valoare legala, ati facut un pact asupra unei mosteniri nedeschise.
Totusi, fiind frati, intelegerea verbala ar trebui sa fie intelegere si fratele ce a primit bani, ar trebui sa renunte la mostenire, indiferent care ar fi valoarea actuala a casei sau ca a tocat el banii de multa vreme.
fratele cu banii aia , putea sa isi ia la ocazie o casa care acum sa valoreze 200 mii euro sau putea sa ii joace la barbut si sa nu ramana cu nimic din ei.
fratele care a dat acesti bani are dreptate, cu 40 mii se putea cumpara casa cu gradina in provincie. In buc, 40 mii era o garsoniera.
deci puteti spune ca acum ar valora 40 mii de euro daca cu banii aia isi lua garsoniera sau sa ziceti ca ar valora 4 ( ca ex) lei daca i-a tinut in casa si a trecut inflatia si denominarea peste ei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care ar fi valoarea unui cec de 5000 lei din 1981 in zilele noastre? ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! In 1981 bunicii mi-au facut un cec in valoare de 5000lei de care probabil au uitat.Titulara cec-lui sunt eu,bunicul fiind imputernicit.Dupa ... (vezi toată discuția)
Restituire un imprumut Coman Constantin Coman Constantin Am imprumuntat 2000 lei in anul 1998. Cati lei trebuie sa restitui in 2019? (vezi toată discuția)
Valabilitate instrumente economisire cec liviul68 liviul68 Sunt posesorul unor librete CEC \"cu dobanda pe termen\" si \"cu dobanda si castiguri in autoturisme\" emise in anul 1985. Doresc sa stiu daca in prezent mai ... (vezi toată discuția)