avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela minorului

Tutela minorului
Bună seara.
Doresc să știu cum se procedează pentru a primi tutela nepotului meu (de frate)? Ambii părinți sunt de acord să mi dea tutela. Care sunt pașii? Se poate face la notariat? Minorul are 14 an și nu ii pot face buletin pentru că părinții sunt plecați la muncă în altă țară...
Cam cât durează toată procedura?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2022
utilizator@, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:48, 2 Aprilie 2022
Se poate face doar în instanță și doar pentru motive întemeiate.
Și da, durează. De la câteva luni, la 1 an.
Mult mai simplu e ca părinții sa va trimită de acolo, o procura de la Ambasada/Consulat, prin care sa va imputerniceasca sa ii faceți minorului buletin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excursie cu elevii în afara țãrii mirabela_april mirabela_april Bună ziua! Sunt profesor la o școală generală și aș dori, acum , de sărbători să fac o excursie cu 10 elevi în altă țară. Cum pot ... (vezi toată discuția)
Donatie emanuellen emanuellen Doresc sa donez un apartament copiilor mei,dar fiul meu traieste in Chicago,nu e posibil sa vina in Ro,pentru semnarea actelor,poate sa imputerniceasca pe ... (vezi toată discuția)
Pasaport pentru minor gabriela141223 gabriela141223 buna ,am o problema .am vrut sa fac pasaport baiatului meu minor si nu au vrut sa-i faca zicand ca e nevoie de acordul tatalui ptr pasaport. nu am fost ... (vezi toată discuția)