avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Microintreprindere, platitoare TVA a achizitionat ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Microintreprindere, platitoare TVA a achizitionat autoturism in leasing financiar.

Microintreprindere, platitoare TVA a achizitionat autoturism in leasing financiar (sub 3.500 kg si cu mai putin de 9 scaune) pentru agent vanzari. Care este regimul de deductibilitate al TVA la avans, si - ulterior la ratele de leasing- si in ce conditii?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: MironaC , utilizator 17:27, 1 Aprilie 2022
TVA deductibil 100% la avans si la ratele de leasing .

ATENTIE insa sa facteti foi de parcurs pentru a justifica folosirea in activ economica si care trebuie sa contina cel putin urmatoarele informatii cf Codului Fiscal :

" În vederea exercitării dreptului de deducere a taxei orice persoană impozabilă trebuie să dețină documentele prevăzute de lege pentru deducerea taxei și să întocmească foaia de parcurs care trebuie să conțină cel puțin următoarele informații: categoria de vehicul utilizat, scopul și locul deplasării, kilometrii parcurși, norma proprie de consum carburant pe kilometru parcurs. ""
va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate carburant lilicu lilicu buna ziua o firma de paza efectueaza zilnic cu autoturismele proprii de interventie trasee de patrulare pe la toate obiectivele pazite si se deplaseaza si la ... (vezi toată discuția)
Maşina pe firmă - foaie de parcurs rmrrmrrrm rmrrmrrrm Bună ziua, îmi cer scuze dacă s-a mai discutat subiectul, dar până acum am găsit foarte multe păreri împărţite. Se dă următoarea situaţie: ... (vezi toată discuția)
Stampilarea foaie de parcurs dida5801 dida5801 Buna ziua, daca se poate, va rog sa ma lamureasca cineva legat de stampilarea foii de parcurs. Este obligatoriu stampilarea FP, daca ordinul de deplasare ... (vezi toată discuția)