avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ce banci acorda credit viager ipotecar ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ce banci acorda credit viager ipotecar ?

ce banci acorda credit viager ipotecar ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:29, 5 Aprilie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce vreti sa ziceti mai exact?
La cum ati pus intrebarea, niciuna.
Am tradus termenii din franceza si poate nu au acelasi sens in romana. Am 70 de ani si un apartament achitat (deci fara credit pe el). Vreau sa iau un imprumut de la o banca dind apartamentul in garantie, iar la decesul meu banca sa se ramburseze prin vinzarea apartamentului. Cum se numeste aceasta operatie in Romania?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E credit ipotecar si daca nu se returneaza imprumutul, banca va vinde casa si va recupera banii. Corect pana aici.
Problema e ca pt a accesa un credit trebuie sa ca permiteți rata lunara, adica venitul trebuie sa fie ridicat si cea mai mare problema e varsta nu va da nicio banca credit ipotecar la 70 de ani.
Daca vreti bani pt casa si sa stati in ea, incheiati un contract de renta viagera sau de intretinere cu cineva.
Daca aveti nevoie de o suma mai mare de bani, puteti gasi sa vindeti nuda proprietate. Poate cineva vrea o casa, nu are bani suficienti si nici nu are nevoie acum de ea, poate vrea sa asigure casa vreunui copil dupa majorat.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie cu cumparare apartament de catre donatar cu conditii de intretinere Elena Valeria RIMNICEANU Elena Valeria RIMNICEANU Doresc sa instrainez o proprietate. Banii ontinuti doresc sa-i donez fiului meu, cu conditia sa achizitioneze un apartament in care sa locuiesc pe perioada ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu uzufruct viager, executare silita mihaicatalin1 mihaicatalin1 Buna ziua Am un apartament cumparat de la bunicii mei in care este trecut uzufructul viager, in trecut am facut un credit la o banca pt o societate ... (vezi toată discuția)
Alta alternativa decat ingrijire batrani sau renta viagera pentru mostenire casa. gm_ignat gm_ignat Situatia e un pic complicata. Este vorba de doua persoane (sot si sotie) care nu au nici un fel de mostenitor. Din pacate, traiesc dintr-o singura pensie (a ... (vezi toată discuția)