avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Inchirierea unei camere in regim turistic ( locuinta ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Inchirierea unei camere in regim turistic ( locuinta personala)

M ar interesa daca ma puteti indruma in legatura inchirierea in regim turistic a proprietatii particulare si completarea declaratiei 212
Este vorba de o camera din imobilul propriu (casa)situat in Bucuresti .
Mentionam ca dorim inchirierea numai in perioade perioada 1.04-30.9 si avem urmatoarele nedumeriri
1-Norma de venit -intelegem ca este norma calculata pentru aceasta perioada ,respectiv prin impartirea normei anuale la 12 si inmultirea cu nr de luni .
2-Norma ajustata -ce ajustari putem aplica
3-venitul net anual de fapt care este in cazul in care nu aplicam ajustari pentru ca daca incercam sa punem 0 la norma ajustata nu rezulta venitul net anual si se notifica ignorarea normei ajustate
Un exemplu concret ne ar fi de mare ajutor.
Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns.
Cu apreciere pentru activitatea dvs
Ioana T

Alte discuții în legătură

Am un i.f. cu doi asociați 50% și 50%. Stelikgl Stelikgl Bună ziua. Am un I.F. cu doi asociați , 50% și 50% , cod caen 7420. Am declarat 212 la norma de venit , dar la declarația fiecărui asociat în parte, la ... (vezi toată discuția)
Declaratia-212 -completare-venituri din închirierea în scop turistic a locuinței proprietate particulara costel tu costel tu Rog sfaturile și îndrumarea dvs pentru comp letargia corecta a decărației 212. Menționez ca sunt pensionara. Început activitate 20.04.2018 2 Camere de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere scop turistic emilia cosa emilia cosa Buna ziua! Pentru unchiriere in scop turistic a unui apartament , proprietate personala, ce obligatii am, fata de cine? (vezi toată discuția)