avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, mă interesează ce pedeapsă pot primi pt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, mă interesează ce pedeapsă pot primi pt distrugerea ...

Bună ziua, mă interesează ce pedeapsă pot primi pt distrugerea mașini fostei mele prietene?va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Iofcea Maria-Cristina , Avocat 19:21, 4 Aprilie 2022
Buna ziua!

Conform art. 253 - "(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."

Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, asa ca retragerea acesteia duce la incetarea procesului penal.
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2022
Avocat Iofcea Maria-Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere- pedeapsa Fabu Fabu Buna seara! Am si eu o intrebare. Daca un vecin a lovit gardu cu toporul, gardul este de tabla, a taiat tabla, care este pedeapsa cea mai grava care poate sa o ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de distrugere valli_64 valli_64 In cazul in care o actiune in urma careia au rezultat distrugeri ale unui bun, proprietate privata, a fost constatata de Politie, urmarirea autorului decurge ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru distrugere george979 george979 Buna seara acum 2 zile am rupt intentionat oglinda retrovizoare a unei masini am fost dus la politie pentru a da declaratie si am fost trimis acasa . as vrea ... (vezi toată discuția)