avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere- pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere- pedeapsa

Buna seara! Am si eu o intrebare. Daca un vecin a lovit gardu cu toporul, gardul este de tabla, a taiat tabla, care este pedeapsa cea mai grava care poate sa o ia?
Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:21, 24 Septembrie 2017
Pedeapsa pentru savarsirea infractiunii prev de art.253 al.1 c.pen este inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Pentru punerea in miscare a actiunii penale este necesar ca persoana vatamata sa formuleze o plangere prealabila in termen de 3 luni de la data de la data a aflat despre savarsirea faptei.
Art. 253 c.pen.
Distrugerea
(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
.......................................
(6) Pentru faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
.........................................
Art. 296 c.pen.
Termenul de introducere a plângerii prealabile
(1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
.....................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire , amenintare , distrugere. Georgian_p Georgian_p Buna ziua , Am si eu o problema si v-as ruga sa imi dati un sfat in acest sens. De cateva zile niste drogatii din cartier au impresia ca eu i-am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, mă interesează ce pedeapsă pot primi pt distrugerea ... al8npetre77 al8npetre77 Bună ziua, mă interesează ce pedeapsă pot primi pt distrugerea mașini fostei mele prietene?va mulțumesc (vezi toată discuția)
Curiozitate - posibilitate pedeapsă penală pentru distrugere de bunuri și amenințări 19marius04 19marius04 Buna ziua,as avea si eu o intrebare am niste probleme cu vecinii iar asta seara au venit la mine la poarta cu furca amenintandu ma pe mine si tatal meu,bunicii ... (vezi toată discuția)