Buna seara, intrucat sunt mai noua in ale contabilitatii , va rog a ma sprijini cu urm informatie: contabilitatea la un fast food, mai exact chiosc care vinde pe langa sucuri, pufuleti , chipsuri si sandwich-uri .
Practic pt aceasta zona de productie ar tb tinut un retetar, nu?pana acum contabilul ii tinea evidenta astfel:
- Cumpara chifla cu 1.39 ron , fara tva si o vinde la pv cu amanuntul cu 7 ron, practic in acest pret se regasea pretul intreg al sandwich-ului ce continea dupa caz : 100 gr sunca pui, crenvusti, sos,etc , iar ceea ce cumpara pe la furnizorii de profil ( sunca, crenvusti, etc) era trecut direct pe cheltuiala ( ct 604)
- Astfel va rog a ma sprijini cu monografia contabila avand in vedere ca pretul de productie al unui sandwich/hot dog este 5 ron si se vinde cu 7 ron , pe zi vanzand cca 20 buc , ce nu raman de pe o zi pe alta deloc;
- Factura de la furnizorul de sunca pui, cascaval, etc de ex 3.5 kg sunt obligata a o inregistra in modulul de productie transformata in grame pt a putea reflecta la sf de luna corect consumul?
Va rog a ma sprijini cu un model de monogarfei pe ecemplul expus mai sus
Va multumesc mult