avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Atitudinea de neglijenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Atitudinea de neglijenta

Atitudinea de neglijenta a functionarului public care prin actiunile sale priveaza cetateanul de calitatea de asigurat impiedicand astfel accesul la serviciile medicale este pedepsita de lege?
Cel mai recent răspuns: Mihăilă Sebastian , Avocat 15:43, 5 Aprilie 2022
Art. 298

Neglijenţa în serviciu

Încălcarea din culpă de către un funcţionar public a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă prin aceasta se cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri se refera doar la autoritatile penale sau orice cauze din instanta judecatoreasca? eusaisapte eusaisapte Sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri se refera doar la autoritatile penale sau orice cauze din instanta judecatoreasca? Prin organe ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu dana_gorj dana_gorj in 2008 a fost refuzata din factura o suma nejustificat deoarece serviciile au fost efectiv prestate si receptionate ;in 2009 furnizorul este informat printr-o ... (vezi toată discuția)
Abuzul și neglijenta în serviciu sanda2s sanda2s Abuzul și neglijenta în serviciu mai sunt în vigoare? (vezi toată discuția)