avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu

in 2008 a fost refuzata din factura o suma nejustificat deoarece serviciile au fost efectiv prestate si receptionate ;in 2009 furnizorul este informat printr-o adresa ca i s-a refuzat suma respectiva ca raspuns la insistenta furnizorului de a-si cere diferenta de bani ,mai ales ca platise si tva -ul aferent facturii integrale ;in 2010 refactureaza suma ,care este acceptata si achitata ; persoana care a acceptat si achitat aceasta factura din 2010 este suspectata de abuz in serviciu ,poate fi vorba de asa ceva ? fara sa existe un prejudiciu ?
Cel mai recent răspuns: dana_gorj , utilizator 22:24, 30 Septembrie 2015
Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.

Cum suspectata? cercetata?

mai repede neglijenta in serviciu, care reprezinta
Încălcarea din culpă de către un funcţionar public a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă prin aceasta se cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice

suspect ,chemat pt intrebari ,art.297 cp

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care lege incalca un functionar public care nu vrea sa emita ... Laruraa1 Laruraa1 Care lege incalca un functionar public care nu vrea sa emita un buletin si ce pedeapsa il asteapta? (vezi toată discuția)
Poltistul poate fi acuzat de abuz in serviciu? GeorgeQ GeorgeQ Pot fi acuzati politistii de abuz in serviciu, daca in exercitarea atributiilor de serviciu nu indeplinesc un act sau il îndeplinesc in mod defectuos? (vezi toată discuția)
Abuzul in serviciu elenamarta elenamarta Am văzut pe calalele tv, că există persoane invinuite de abuz în serviciu. Întrebări: 1. În ce articol din CP se încadrează această ... (vezi toată discuția)