avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier Buna ziua. Acum cateva luni am fost ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier Buna ziua. Acum cateva luni am fost implicat ...

Accident rutier
Buna ziua. Acum cateva luni am fost implicat intr-un accident rutier. Soferul nu mi-a acordat prioritate intr-o intersectie, eu fiind biciclist. Am avut nevoie de doua interventii chirurgicale si perioada de recuperare completa este de un an, avand fractura de rotula cu complicatii.
Soferul nu vrea sa isi asume vina. Am facut plangere la brigada rutiera ca sa stabileasca natura procesului. Mi s-a spus ca cel mai probabil firma asiguratoare a soferului o sa ma despagubeasca. In cazul in care suma este o mizerie, si vreau sa ma judec cu dansul la tribunal, am sanse sa castig procesul? (vatamare corporala din culpa). De cati bani am nevoie pentru a deschide procesul? Avocatul isi poate primi partea dupa incheierea procesului?
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Mai bine ma multumesc cu ce imi ofera firma sau sa merg mai departe? Multumesc anticipat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Soferul vinovat de producerea accidentului va raspunde probabil penal. Pe cale civila , nu este obligat sa va despagubeasca,
Asa este, societatea de asigurari la care soferul vinovat avea incheiata o polita rca valabila la data accidentului trebuie sa va despagubeasca. Daunele morale acordate de asiguratori difera de la o companie la alta, unele oferteaza rezonabil, altele isi bat joc de suferinta oamenilor. Exista si varianta sa mergeti in instanta pe cale civila si depinde de avocat daca este de acord sa isi incaseze onorariul la finalizarea procesului.daca doriti informatii suplimnetare ma puteti contacta in mesageria privata
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2022
Olga Tanasa, Consultant asigurari
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Va puteti constitui parte civila in procesul penal sau mergeti separat, la instanta civila si solicitati daune materiale si morale. In oricare dintre cele doua situatii, dvs puteti solicita un anumit cuantum al despagubirilor: pentru daunele materiale cat ati cheltuit cu operatiile si recuperarea fizica, iar pentru daunele morale cat apreciati ca valoreaza.
Este posibil ca ce va ofera firma de asigurari sa fie mai putin decat puteti castiga prin instanta.

Daca ramaneti in procesul penal ca parte civila, veti achita doar onorariul avocatului.
Daca mergeti la instanta civila, pe langa onorariul avocatului, mai trebuie sa platiti o taxa de timbru in valoare de 100 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier Dash Dash Buna seara, Am suferit un accident rutier in urma caruia nu am avut nici o zi de spitalizare dar mai multe zile de recuparari medicale (30 de zile). As dori ... (vezi toată discuția)
Fetita de 4 ani impreuna cu mama ei grav accidentate pe trecere de pietoni tataranadrian tataranadrian buna ziua,a-si dori un raspuns la intrebarea mea daca se poate.sunt tatal unei fetite de 4 ani care impreuna cu mama ei(sotia mea),in data de 04.07.2013 au ... (vezi toată discuția)
Exista o grila oficiala dupa care se acorda despagubirile pentru daunele fizice si morale provocate in urma unui accident? florinskie florinskie Buna ziua. Biciclist fiind am fost lovit de un autoturism intr-o intersectie, eu aveam prioritate fata de autoturism. A sosit ambulanta si am fost transportat ... (vezi toată discuția)