avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Tatal meu impreuna cu tatal sau care a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Tatal meu impreuna cu tatal sau care a decedat si ...

Buna ziua! Tatal meu este mentionat pe un titlu de proprietate ca mostenitor al defunctului X , pe acest titlu mai este trecut si tatal lui care a decedat + alte 3 persoane ( decedate si ele)cat ii revine ca si cota parte dreptul la mostenire? Are o anumita cota parte pentru faptul ca este specificat pe titlu ca si mostenitor si inca o cota parte ca mostenire din partea tatalui ? Mentionez ca mama si cei 2 frati ai tatalui meu traiesc. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2022
Dreaan, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:42, 7 Aprilie 2022
Ce calitate are tatăl dvs fata de defunctul X?
A fost adoptat. Posibil sa fie mama lui adoptiva sau matusa lui .
Daca a fost adoptat de matusa lui , pe parintii lui naturali ii mai mosteneste?
raluk0207 a scris:

Ce calitate are tatăl dvs fata de defunctul X?

Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2022
Dreaan, utilizator
Nu ii mai moștenește.
Dar asta presupune ca pe certificatul de naștere al tatălui, părinții sa fie cei care l-au adoptat.
Vedeți exact care este legătură de rudenie.
În funcție de asta se pot stabili cotele.

Este mama lui adoptiva . Imi puteti spune daca defuncta X este mama lui adoptiva cu acte si daca aceasta ii este doar matusa si este trecut si tatal meu pe titlu de proprietate + tatal lui. El are dreptul la o cota parte pentru ca deja este pe act dar , oare mai mosteneste si pe mama lui adoptiva
raluk0207 a scris:

Nu ii mai moștenește.
Dar asta presupune ca pe certificatul de naștere al tatălui, părinții sa fie cei care l-au adoptat.
Vedeți exact care este legătură de rudenie.
În funcție de asta se pot stabili cotele.

Daca a fost adoptat cu acte ( adica x apare la "mamă " în certificatul de naștere al tatălui dvs), da, o moștenește.

Alte discuții în legătură

Mostenire thegame1983 thegame1983 Buna ziua! As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online..... Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)
Mostenitori emil1702 emil1702 Cine este mostenitorul/mostenitorii defunctului care nu are sotie, nu are copii, are parintii adoptivi decedati dar traiesc mama naturala si fratii naturali? (vezi toată discuția)
Mostenire liviughita liviughita Tatal meu a decedat in 2001,el a fost casatorit legal cu mama mea din 1970. Dupa decesul tatalui meu ,am dezbatut mostenirea cu mama ,si conform legii a fost ... (vezi toată discuția)