avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara! Am o sonerie ( wifi smart cu camera ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara! Am o sonerie ( wifi smart cu camera incorporata ... ...

Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati . Am o sonerie ( wifi smart cu camera incorporata ... care nu are un card de memorie incorporat, care se activeaza doar in momentul in care cineva suna la usa ) montata in dreptul usii apartamentului meu ( proprietate personala ) de cand m.am.mutat in imobil. Am primit o avertizare de la asociatia de proprietari conform careia daca in 15 zile nu demontez soneria ( conform avertizarii, soneria mea este camera de supraveghere, ceea ce nu este adevarat, in avertizare este mentionat deasemenea faptul ca am fost reclamata de un vecin din imobil ) ma actioneaza in judecata pentru a plati despagubiri locatarilor carora le.am incalcat dreptul la viata privata prin montarea soneriei fara acordul asociatiei de proprietari. Am nevoie de aprobarea politiei, locatarilor, asociatiei, firmei care administeaza cladirea pentru a monta o astfel de sonerie???
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2022
Claudia_mihaela25@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: Claudia_mihaela25@yahoo.com , utilizator 08:14, 19 Aprilie 2022
Multumesc pentru raspuns. Este foarte util mai ales ca si eu am avut parte de sicane de acest tip. Multumesc inca o data.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar vecina "vandalizatoare" ar trebui sa presteze munca in folosul comunitatii, daca tot are timp de chestii dintr-astea. Unii oameni (alarmant de multi in Romania) au prea mult timp liber si asta le dauneaza la judecata (si chiar la sanatate). Presupun ca vecina nu are camera de supraveghere. Admiteti ca va puteti impiedica in fata usii vecinei, cu o cutie de vopsea desfacuta in mana. Ar fi un accident, nu o "vandalizare". Aveti grija sa va impiedicati cand vecina nu este acasa si sa agitati energic mana cu recipientul, pentru a va restabili echilibrul.
Asociatia - la fel de belicoasa. Dupa parerea lor, camera poate surprinde aspecte incomode din pretioasa viata privata a vecinilor, printre care si producerea vandalizarii usii dvs. si nu este nici legal, nici moral. Atat stiu ei. Sa se documenteze inainte de a face avertizari. Daca nu sunt in stare, propun sa presteze si ei in folosul comunitatii. Poate se mai "limpezesc".
De sfaturi legale, cu datul in judecata, avocati, bani, nervi si timp pierdut, cred ca s-a plictisit majoritatea celor care cer ajutor/sfaturi pe acest forum. Daca unii cred ca genul acesta de conflicte se rezolva doar cu legea in mana, se insala amarnic (au citit teorie prea mult sau au vazut prea multe filme/reportaje aseptice si legale). La actiuni de genul descris mai sus trebuie sa se raspunda cu aceeasi moneda. Abia atunci se echilibreaza cat de cat situatia.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2022
sadrian, utilizator
Buna ziua,
Nu ati incalcat nicio dispozitie a regulamentului 679/2016, prelucrarea datelor personale este facuta in scop personal.
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. ... Cristian0711 Cristian0711 Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. Am acordul tuturor vecinilor si al Asociatiei de Propietari, mai putin unul, care banuiesc ca ... (vezi toată discuția)
Camera-vizor Dan Stroescu Dan Stroescu As vrea sa montez in dreptul usii de intrare in apartament un sistem care cuprinde un senzor de mișcare care aprinde niste leduri plus un telefon vechi care ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dețin două camere ip chinezești, care au aplicație ... cristiete cristiete Bună ziua, dețin două camere IP chinezești, care au aplicație pe telefon și slot de card pentru înregistrare. Ele nu au card, le folosesc doar ca vizor, ... (vezi toată discuția)