avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua. Mama mea (decedata) a avut un credit la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua. Mama mea (decedata) a avut un credit la raiffeisen ...

Buna ziua. Mama mea (decedata) a avut un credit la raiffeisen bank cu asigurare de viata la uniqa, asigurarea a acoperit o parte din creditul restant deoarece a fost amanat cu 9 luni pe perioada pandemiei iar asigurarea spune ca pe acea perioada de 9 luni nu a existat asigurare. Eu nu am gasit nici un act referitor la amanarea ratelor iar banca spune ca sau amanat prin colectare de date asta este posibil sa fie si telefonic. Acum eu nu stiu daca a fost instiintata ca in momentul amanarii creditul nu mai are asigurare. Exista vreo solutie sa acopere asigurarea toata suma restanta?
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 15:00, 7 Aprilie 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Puteti formula o actiune in fata instantei de judecata prin care sa solicitati ca asigurarea sa acoperire intregul credit restant. Nu inteleg ce legatura are o eventuala amanare a ratelor cu asigurarea de viata. Scopul asigurarii de viata este tocmai de a se utiliza aceasta asigurare in caz de deces a titularului pentru acoperire ratelor restante.

Cu stima,
av. JasmineOancea
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De obicei în valoarea ratelor lunare este inclusă și prima de asigurare. Daca nu s-au mai plătit ratele nu s-a mai plătit nici prima de asigurare. Dacă nu se plătește prima de asigurare nu beneficiezi nici de asigurare. Eu cam așa văd această problemă.
Bancile introduc "de obicei" prima de asigurare in valoare ratelor lunare? Nu ar trebui sa fie incluse la toate creditele, indiferent de banca? Sau fiecare banca incaseaza asigurarea dupa bunul plac (n-ar fi o surpriza, in general anumite reguli nu sunt aplicate unitar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. mama mea a avut un credit de nevoi personale la raiffeisen ... Eu Tudor Eu Tudor Buna ziua. Mama mea a avut un credit de nevoi personale la raiffeisen bank incepand din 2018 iar in 2021 a decedat. Asigurarea a platit partial suma ramasa ... (vezi toată discuția)
Tata a decedat si avea credite..ce e de facut? mariana serban mariana serban Buna seara.Dca tatal meu a decedat si avea credit la banca cum trebuie sa procedam noi,copii?In contractul incheiat are o asigurare de viata,este ... (vezi toată discuția)
Executare silita in concediu medical grigoruta grigoruta In urma unui accident vascular prietenul meu a ramas paralizat, fiind in spital si in concediu medical nu a mai avut posibilitatea sa achite ratele la un ... (vezi toată discuția)